In vizor

Focar de coronavirus la Țaga: 45 de vârstnici de la azilul din Sântioana, depistați pozitiv cu COVID-19

Prefectul județului Cluj Mircea Abrudean a confirmat focarul de infecție cu coronavirus de la azilul pentru bătrâni din localitatea Santioana, comuna Țaga. 45 de vârstnici și 5 angajați au fost depistați pozitiv cu COVID -19.

”La Centrul pentru persoane vârstnice din localitatea Santioana, com. Țaga, ca urmare a testării personalului la ieșirea din tura de 14 zile, au fost depistați 5 dintre angajați pozitivi Covid19, asimptomatici, în condițiile în care la testarea obligatorie la intrarea în tură erau negativi. S-a luat măsura testării tuturor 56 de locatari ai centrului, fiind depistați 45 de pozitivi, asimptomatici. Aceștia vor fi transportați la spitalele dedicate din Cluj-Napoca. Restul locatarilor negativi vor fi mutați intr-o clădire separată, până la finalizarea procedurilor de dezinfecție și nebulizare a clădirii principale”, a declarat prefectul.

Pacienții vor fi transportați la Spitalul de Boli Infecțioase și la Medicală I.

Unul dintre vârstnicii de la azilul din Sântiona a decedat în cursul zilei de ieri, fiind confirmat pozitiv cu coronavirus. Este vorba de un bărbat de 80 ani cu domociliul stabil in județul Mureș, fără simptome COVID 19,  boli asociate: demența senilă avansată, fără răspuns la stimuli, decedat 9.05, la autopsie macroscopic pneumonie. Recoltat in 9.05 aspirat traheal și fragment pulmon. Rezultat pozitiv a fost confirmat la IML Cluj in 9.05.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *