Sport

Florina Chintoan, MVP-ul meciului care a parafat calificarea României la Olimpiada de la Rio

Handbalista Universităţii Alexandrion Cluj, Florina Chintoan, a reuşit o partidă excelentă în victoria României cu Uruguay, 36-19, fiind desemnată cea mai bună jucătoare a celui de-al doilea meci disputat de tricolore în turneul de calificare la Jocurile Olimpice din 2016.

UPDATE Muntenegru a învins Danemarca, 25-22, astfel că România se califică alături de muntenegrence la Olimpiada de Vară de la Rio din 2016. Din perspectiva propriilor rezultate, meciul cu Uuruguay-ul a fost cel care a parafat practic calificarea tricolorelor, după ce în prima zi fetele antrenate de Tomas Ryde au câştigat în faţa Danemarcei. În ultimul meci al grupei pre-olimpice România va întâlni Muntenegru, într-un meci pentru primul loc în grupă, ambele naţionale fiind calificate.

Chintoan şi-a făcut o reintrare în forţă în circuitul echipei naţionale de handbal feminin a României. După 3 goluri în dubla cu Norvegia, din calificările la Campionatul European din 2016, sportiva Universităţii Alexandrion Cluj izbuteşte noi evoluţii remarcabile în tricolul selecţionatei tricolore, anunta CJSport.ro.

În cel de-al doilea meci al României la turneul pre-olimpic din Danemarca, în faţa Uuruguay-ului, Florina Chintoan a marcat 9 goluri din 10 aruncări  şi a fost desemnată cea mai bună jucătoare. După prima repriză sportiva avea procentaj 100%, 7 goluri din 7 aruncări. Victoria româncelor a fost una facilă, antrenorul Tomas Ryde menajând mai multe titulare. România a acumulat patru puncte în grupă şi dacă în celălalt meci Muntenegru învingea Danemarca, tricolorele se califică la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016.

În primul meci al României din turneul pre-olimpic, câştigat cu 32-25 în faţa Danemarcei, Chintoan a punctat de asemenea de 2 ori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *