FOTOGRAFILA

Floreștiul, sub un nor de praf de la zecile de șantiere. ”Noroc” că se poartă mască

Dacă stai în Florești și ai ghinionul ca locuința ta să se afle în apropierea unui șanter (caz destul de comun, de altfel) să nu cumva să deschizi geamurile pentru că norul de praf care învăluie șantierul va intra fericit în casa ta și se va așeza peste tot. 

Ce noroc însă că tocmai acum toată lumea are o mască la dispoziție care poate fi folosită cu succes dacă vă încumetați să ieșiți pe balcon. Masca vă va proteja puțin ca să nu inhalați tot acel praf provenit din construcții, destul de toxic de altfel. 

Constructorii au obligația legală să monteze perdele umede sau puncte de spălare a anvelopelor autovehiculelor, dar cum nu îi verifică nimeni, de ce să se deranjeze? Polția Locală din Florești are alte priorități, cum ar fi amendarea cetățenilor pentru postările lor de pe Facebook. 

Traficul și șantierele în construcție sunt cele mai mari surse de poluare, iar Floreștiul are parte din plin de amândouă. În aceste condiții masca va deveni un accesoriu folosit permanent, chiar și în case de către floreșteni. Nu doar de COVID trebuie să se protejeze ci și de alte boli care vin o dată cu poluarea excesivă. 

sursa foto: Facebook/Traiesc in Florești

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *