In vizor

FLOREȘTI: / ̦ ̆ ̦ ! Consilier local: Atenție la cheltuirea banului public!

„Cum s-a ajuns la această sumă domnul Primar Bogdan Pivariu sau consilierii PNL nu au reușit să explice. Au preferat să tergiverseze, să se victimizeze să ducă discuția în derizoriu dar de nici o culoare nu au dorit să intre în amănunte tehnice pentru a explica cum s-a ajuns la această sumă”, semnalează consilierul local Sergiu Leuce (USR).

În ședința extraordinară de luni, 15 nov, au fost puse pe ordinea de zi și următoarele trei proiecte de HCL:

ședință Consiliu local Florești

La această valoare de cost se poate construi o clădire de la zero, la standarde ridicate, cu tot cu finisaje și instalații

“Creșterea eficienței energetice și a confortului în clădirea administrativă de pe strada Eroilor, nr.9 – Florești

“Creșterea eficienței energetice și a confortului interior în corp C1 Grădinița strada Horea- Florești”,

“Creșterea eficienței energetice și a confortului interior în Grădinița Cetatea Fetei – Florești”.

Costurile reabilitarilor variază între 835 euro/mp și 1648 euro/mp.

Așa cum se vede și în pozele atașate intervențiile propuse sunt unele de calitate, dar sunt soluții tehnice uzuale, nici de cum ceva soluții tehnice avangardiste.

Un alt aspect pe care domnul Pivariu trebuie să-l lămurească este de ce era nevoie de o sedinta extraordinara pentru aceste puncte, ședința anunțată vineri dupa-masa și ținută luni?

Nu ai cum să nu te întrebi de ce o documentație atat de stufoasă nu poate să fie introdusă într-o ședință ordinară astfel încât să existe suficient timp pentru studierea lor.

Punctez faptul că în ședința s-a recunoscut că se putea admite documentația până la finalul saptamanii astfel încât proiectele să primească punctaj maxim.

Să fie clar, nu pun la îndoială necesitatea reabilitării termice a acestor clădiri, dar atenția la cheltuirea banului public trebuie să existe întotdeauna, chiar și atunci când majoritatea banilor vin de la bugetul central”, notează Sergiu Leuce pe seama proiectelor adoptate în regim de urgență de Consiliul local Florești.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *