In vizor

Floreștenii se pregătesc să protesteze în fața Primăriei: se opun unui proiect imobiliar cu 8 blocuri

Locuitorii din Florești se opun cu vehemență construirii unui ansablu imobiliar cu opt blocuri pe strada Cetății. Aceste noi locuințe ar aglomera și mai mult zonă, iar floreștenii și-ar dori ca pe acel teren să se amenajeze un parc sau un parking, o investiție care să răspundă nevoilor cetețenilor.

„Este imposibil ca propietarul acestui teren sa poata construi inca vreo 8, 9 blocuri cu 4 etaje pe terenul acela atat de mic. Domnule primar va rugam sa nu permiteti asa ceva, nu ne mai trebuie blocuri. Este atat de greu sa oprim foamea asta dupa constructii? Va rog expropiați și faceți un parc, avem nevoie de parcuri mari si frumoase sa putem respira si sa putem sa lasam copiii sa se joace. La cluj napoca cum se poate face acest lucru? Cum de sunt bani pentru asa ceva? Nu vrem înghesuială! Gata avem destui cetateni in floresti, impozitele sunt suficiente pentru a putea face proiecte, de aici incolo trebuie sa va focusati pe proiecte care ajuta cetateanul. Toata zona florilor se transforma în lac cand plouă din cauza sistemului de canalizare depasit, rețeaua electrică este supra încărcată și toate astea din cauza ca suntem prea mulți pe metru pătrat. Este de mintea copilului ca aceasta firmă înfometată nu face altceva decat își bate joc de florești. Nu trebuie lăsată. Trebuie expropiati, si sa se facă parc, o gradinita, o scoala lucruri care cu adevarat sunt relevante. Toata lumea este de acord ca din bugetul primariei sa se expropieze aceasta firmă fără un pic de minte. O sa va trebuiasca barci in loc de mașini curând”, este mesajul unui cetățean.

Floreștenii organizează o acțiune de protest

Locuitorii blocurilor aflate în proximitatea terenului, Luxor și Florilor 192, cei care vor fi cei mai afectați, pregătesc o acțiune de protest prin care să ceară Primarului și consilierilor locali să nu aprobe acest proiect imobiliar.

„Ar trebui ca toți vecinii de la blocurile Luxor si Florilor, în special nr 192, să facem un protest la Primărie, și cineva mai competent să ne îndrume care ar fi soluția pentru stoparea construcției. O ședință generală de la aceste blocuri ar fi ideală, cu siguranță mulți sunt interesati ca locul sa fie in continuare un spațiu verde amenajat”, sugerează un alt cetățean.

Terenul lăsat în paragină este folosit de ani de zile de cei care locuiesc în zonă ca WC public, parcare, loc de joaca, tomberon, fără ca cineva să se îngijească cu adevărat de el.

„Acel teren nu e decât loc de parcare pentru blocurile de la 192, care nu au unde parca, loc pentru mașinile abandonate, loc plin de rahat de câine. În afară de 3 domni de la unul din blocuri care în fiecare vară, cosesc și întrețin o porțiune din el, in rest, e groapă de gunoi. Cu ce drept anumiți locatari și-au amenajat parcări pe acel teren?”, atrage atenția un alt cetățean.

Practic, nemulțumirile cetățenilor sunt pe deplin justificate, însă trebuiau să militeze pentru exproprierea și amenajarea acelui teren din timp, nu doar acum când a fost achiziționat de un privat. Doar că le-a plăcut să se poate folosi gratis de el, fiecare după propriile necesități.