In vizor

Floreștenii care locuiesc în ansamblul ANL, speriați că pământul de la șantierul bazei sportive va aluneca peste blocurile lor: ”Dacă vine o ploaie mare și spală pământul ne îngroapă de vii”

Scris de 1,801

Locuitorii din apropierea șantierului pentru noua baza sportivă din Florești sunt speriați de faptul că pământul ar putea în orice moment să alunece peste blocurile în care locuiesc. Aceștia reclamă faptul că cei care se ocupă de această investiție nu au făcut nicio consolidare a terenului unde urmează să fie realizată noua bază sportivă.

”În Zona blocurilor ANL din Floresti se va construi se pare un stadion. profitind de acest lucru se aduce pamant de pe șanrtierele din Floresti. Problema este ca au inaltat locul cu pamant pana la nivelul acoperisurilor blocurilor ANL. Cum e posibil sa construiesti pe un teren NESTABILIZAT? Dacă vine o ploaie mare si spala pamantul ne ingroapa de vii”, semnalează un locuitor din zonă.

De asemenea, floreștenii reclamă faptul că nu există niciun panou care să indice informații privind investiția care se derulează. Copiii se joacă în continuare în zonă, existând pericolul real al unor alunecări de pământ.

”În zona nu exista nici o atentionare care sa ne arate ce anume se construieste, locul nu este ingradit iar copiii se joaca in zona. in ultimele zile au lucrat intr-un mod alert”, potrivit locuitorilor din zonă.

Primarul Horia Șulea a anunțat că a fost predat către CNI amplasamentul din zona ANL pentru realizarea unei Baze Sportive tip 1.

Suprafața minimă de teren necesară construirii este de aproximativ 13.202 mp (dimensiuni minime lungime 164m, lățime 80,5m)

Baza sportivă va avea următoarele funcțiuni:

 • -Teren sportiv fotbal dimensiuni omologate UEFA și FRF cu dimensiuni 105m x 68m cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori
 • -Teren sportiv mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis și va avea dimensiunea de 20m x 40m
 • -Clădire vestiare și administrativă
 • -Parcare autovehicule și autocar

Valoarea estimată pentru Baza sportivă de tip 1 este de 8,15 milioane lei (1,6 milioane euro)

Ziar de Cluj a făcut o solicitare către Primăria Florești pentru a afla informații despre modul în care se va derula acest proiect și măsurile care vor fi luate pentru a proteja locuințele oamenilor.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Poate ne spune un specialist în lege: în cazul statuii lui Iuliu Maniu asistăm la o vandalizare (faptă penală)? Că primarul ne minte ca o servitoare. Chiar muncitorii sunt de vină?
 • Acum 5 hours In vizor
  Tronsonul Nădășelu-Zimbor de pe Autostrada Transilvania rămâne încă o tură muzeu
 • Acum 6 hours In vizor
  PNL are patru ”dottore” în funcții înalte în stat. Scandalurile tezelor de doctorat ale premierul Ciucă și miniștrilor Bode, Cîmpeanu și Roman, dovada că celor din PNL nu le pasă de imaginea partidului. O dovadă în plus: Roman și Cîmpeanu se întorc în prima linie politică
 • Acum 7 hours Eveniment
  CLUJ-NAPOCA MILIONULUI DE LOCUITORI DUPĂ EMIL BOC, are sub 300 de mii conform recensământului din 2021, care s-a ținut în 2022
 • Acum 8 hours Eveniment
  Tânăr de 20 de ani din Cluj, dispărut de la unitatea medicală unde era INTERNAT. Dacă-l vedeți sunați la 112!
 • Acum 9 hours Analiza
  Comedia lui Boc: După 5 ani de studii de fezabilitate (a se citi bani irosiți), centura Cluj începe cu lărgirea unei străzi pe 2 km
 • Acum 9 hours Justitie
  Victor Piţurcă, eliberat și pus sub control judiciar. Primele declarații după ieșirea din arest
 • Acum 9 hours Cooltura
  DEMONII- Spovedania lui Stravoghin, un spectacol de excepție al Naționalului Clujean. In absentia lui Tihon, drama regizată de Tudor Lucanu îl scoate în evidență pe profetul Dostoievski
 • Acum 10 hours Justitie
  Victor Pițurcă, adus cu duba la DNA: a fost adus și fiul lui în fața procurorilor
 • Acum 11 hours Politica
  Marcel Ciolacu: “Dacă toate companiile cu capital românesc plătesc minimum 1% din cifra de afaceri, atunci mergem cu 1% pentru toată lumea”
 • Acum 1 day PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 1 day General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE