Eveniment

Flashmob pentru solidaritate, în centrul Clujului. Sute de rockeri sunt așteptați la Cityrocks, în septembrie

Cityrocks, organizatorul unuia dintre cele mai mari flashmob-uri de muzică rock, a anunțat că evenimentul care a ajuns deja la a III-a ediție, va avea loc anul acesta în Cluj-Napoca. Astfel, sute de muzicieni români și maghiari sunt așteptați să cânte împreună. Conform președintelui Fundației pentru Școală din Cuj-Napoca, Zoltan Levente Nagy, evenimentul va avea o valoare simbolică uriașă, din două motive. Unul, pentru că flashmobul va fi organizat în data de 5 septembrie, de Ziua Națională a Solidarității. Al doilea, că evenimentul va reuni sub auspiciile sale muzicieni de toate etniile, iar în acest fel se va crea o cooperare comunitară cu valoare de exemplu pentru toată regiunea.

Flashmobul internațional de muzică a avut loc pentru prima dată în 2018, în Szeged, Ungaria. La vremea aceea, 400 de muzicieni au cântat împreună două melodii în limba magiară și engleză. Anul trecut, numărul de participanți a crescut la 500 și evenimentul s-a petrecut tot în Ungaria.

Anul acesta, însă, din cauza pandemiei de coronavirus, flashmobul a fost anulat. Asta până când, Zoltan Levente Nagy, președintele Fundației pentru Școală din Cluj-Napoca a decis să se implice în proiect. Și pentru că era păcat ca anul acesta rockerii din întreaga lume să nu se întâlnească, era de la sine înțeles că trebuie găsită o soluție. Iar soluția a fost ca evenimentul să vină tocmai în inima Transilvaniei, în Cluj-Napoca.

Flashmobul va avea loc în data de 5 septembrie, iar după concert, Opera Maghiară din Cluj-Napoca va susține un concert rock.

 

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *