Din oras

Firmele nu mai vor in Pata Rat. Primaria isi cauta alti chiriasi in proiectul european de aproape 2 milioane de lei

Eco Smart Life SRL si Salprest Rampa nu mai vor sa functioneze in halele construite in Pata Rat prin proiectul european de 1,8 milioane de lei. Dupa ce in aceasta vara si-au manifestat intentia de a opera in cele doua constructii si sa angajeze romi din zona pentru reciclarea deseurilor, chiar inainte de a parafa intelegerea, cele doua firme s-au retras.

“Am primit o notificare din partea firmelor ca se retrag. Nu au oferit alte explicatii. Prin urmare luni vom avea o noua procedura de selectie. Constructiile sunt gata”, au explicat reprezentantii Primariei.

Astfel proiectul a ajuns oarecum in impas, pentru ca trebuie finalizat pana la sfarsitul anului. Dupa selectie, firmele trebuie sa angajeze 10 romi din Pata Rat.

Locurile de munca vor fi mentinute minim cinci ani , chiar daca persoana angajata initial va fi inlocuita cu o alta persoana din aceeasi categorie. Cele doua IMM-uri vor compacta minim 100 mc /zi deseuri reciclabile, fiecare, pe care le vor revinde aigurandu-si astfel venituri pentru functionare si plata salariilor. Tot IMM-urile trebuie sa-si asume plata utilitatilor, iar chiria pentru locatie este modica. Contractul se va semna pe o perioada de cinci ani.

Municipalitatea a alocat peste un milion de lei pentru proiect, finantarea UE fiind de doar 802.000 de lei din totalul de 1.827.000 de lei. Practic proiectul prevede construirea a doua hale de cate 366 de metri patrati in care sa functioneze IMM-uri in domeniul reciclarii deseurilor.
Contractul de finantare pentru proiect a fost semnat in 24 ianuarie 2014. Municipalitatea a pus la bataie 1.276.492 de lei pentru constructia halelor, bransamente, instalatii sanitare, electrice, termice, amenajari exterioare si imprejmuire. Suma la care a fost incheiat contractul este 1.265.086 de lei cu societatea  Nord Conforest SA din Gilau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *