Din oras

Firmele lui Gicu Gansca iau contractul de 8,3 milioane de euro pentru extinderea Tetarom I

Scris de 1,691

Consiliul Judetean Cluj a anuntat atribuirea licitatiei pentru dezvoltarea si extinderea parcului industrial Tetarom I. Astfel, oferta castigatoare este cea a asocierii SC Trustul de Instalatii, Montaj si Constructii SA – SC Grup 4 Instalatii SA – SC Electroconstructia Elco Cluj SA – Regia Autonoma a Drumurilor Judetene Cluj, de 37,3 milioane de lei, adica peste 8 milioane de euro.

Interesant este ca cele trei societati comerciale sunt controlate de omul de afaceri Gicu Gansca si familia lui. Regia Autonoma a Drumurilor Judetene este subordonata Consiliului Judetean, iar la sefia ei se afla penelistul Calin Platon, fostul prefect de Cluj. Asocierea a fost aleasa din sapte oferte. Finantarea proiectului se face partial din fonduri europene.

“Reamintim ca acest contract de finantare a lucrarilor de extindere a parcului industrial TETAROM I a fost semnat de presedintele Consiliului Judetean Cluj, in calitate de beneficiar, si ministrul dezvoltarii regionale, Liviu Dragnea, in 26 aprilie 2013 la Cluj-Napoca. Implementarea proiectului a demarat pe 27 aprilie 2013, termenul de finalizare fiind 27 iulie 2015. Valoarea totala a proiectului de extindere a parcului industrial TETAROM I este de 69.136.932,99 lei, din care 30.732.110,89  lei nerambursabili”, au aratat reprezentantii Consiliului Judetean.

Trustul de Instalatii, Montaj si Constructii (TIM) si  Grup 4 Instalatii apartin omului de afaceri Gicu Gansca, iar asociat al Elco Cluj este Dana Gansca.TIM Cluj a mai castigat la inceputul acestui an un contract banos, de aceasta data cu Primaria Oradea, in valoare de 6,7 milioane de euro.

“Conform acestui contract, TIM Cluj s-a angajat sa realizeze un centru de afaceri cu produse agroalimentare. Investitia instituției oradene este inclusa in cadrul proiectului de cooperare transfrontaliera Ungaria-Romania 2007-2013, ce prevede „consolidarea relatiilor transfrontaliere de afaceri şi comert prin sustinerea mediului de afaceri din Oradea şi Debrecen, conform primariei Oradea”.Lucrarile de modernizare a pietei Rogerius din Oradea se vor realiza in trei etape: in prima etapa se va lucra la spatiul de langa hala de lapte şi la un nou punct termic; a doua se va lucra la spatiul legume-fructe; cea de-a treia etapa presupune lucrarile la bazar. Conform contractului, pe parcursul a 12 luni constructorul clujean T.I.M. are obligatia de a finaliza toate cele trei etape de constructie prevazute de proiect”, arata presalocala.com.

Foto: Gazeta de ClujULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours Analiza
  Marțafoii Clujului, Alin Tișe și Emil Boc, au trimis la STS o adresă smiorcăită, de ciudă că Clujul a pierdut Cloud-ul Regional. Sunt Tișe și Boc izolați de PNL?
 • Acum 11 hours FOTOGRAFILA
  VIDEO/FOTO: Cluj-Napoca, ca un patinoar. N-a făcut ”OSĂ” Boc patinoar pe lacul din Parcul Central, a făcut iarna în tot orașul
 • Acum 18 hours Politica
  De la semnarea Proiectului în valoare de 60 de milioane de euro pentru digitalizare în regiunea de Nord-Vest a României a lipsit președintele CJ Cluj
 • Acum 20 hours Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 21 hours Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
 • Acum 1 day Sport
  BUN SABĂU, BUNI JUCĂTORII U CLUJ! FC U Craiova – U Cluj 5-0, în etapa a 24-a din Superliga. Mai bine antrena Șurubaru, și așa ia bani degeaba
 • Acum 2 days In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 2 days PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 2 days Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 2 days General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
 • Acum 2 days Din oras
  Până să se unească Cluj-Napoca cu Floreștiul, grație Supercom, s-a unit cu Pata Rât
 • Acum 2 days Politica
  Petre Daea: “Vaca trece prin mari greutăți. A devenit dușmanul planetei, e responsabilă că avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi”
 • Acum 2 days In vizor
  Începând de anul acesta, Educaţia din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE