Consiliul Judetean Cluj a anuntat atribuirea licitatiei pentru dezvoltarea si extinderea parcului industrial Tetarom I. Astfel, oferta castigatoare este cea a asocierii SC Trustul de Instalatii, Montaj si Constructii SA – SC Grup 4 Instalatii SA – SC Electroconstructia Elco Cluj SA – Regia Autonoma a Drumurilor Judetene Cluj, de 37,3 milioane de lei, adica peste 8 milioane de euro.
Interesant este ca cele trei societati comerciale sunt controlate de omul de afaceri Gicu Gansca si familia lui. Regia Autonoma a Drumurilor Judetene este subordonata Consiliului Judetean, iar la sefia ei se afla penelistul Calin Platon, fostul prefect de Cluj. Asocierea a fost aleasa din sapte oferte. Finantarea proiectului se face partial din fonduri europene.
“Reamintim ca acest contract de finantare a lucrarilor de extindere a parcului industrial TETAROM I a fost semnat de presedintele Consiliului Judetean Cluj, in calitate de beneficiar, si ministrul dezvoltarii regionale, Liviu Dragnea, in 26 aprilie 2013 la Cluj-Napoca. Implementarea proiectului a demarat pe 27 aprilie 2013, termenul de finalizare fiind 27 iulie 2015. Valoarea totala a proiectului de extindere a parcului industrial TETAROM I este de 69.136.932,99 lei, din care 30.732.110,89 lei nerambursabili”, au aratat reprezentantii Consiliului Judetean.
Trustul de Instalatii, Montaj si Constructii (TIM) si Grup 4 Instalatii apartin omului de afaceri Gicu Gansca, iar asociat al Elco Cluj este Dana Gansca.TIM Cluj a mai castigat la inceputul acestui an un contract banos, de aceasta data cu Primaria Oradea, in valoare de 6,7 milioane de euro.
“Conform acestui contract, TIM Cluj s-a angajat sa realizeze un centru de afaceri cu produse agroalimentare. Investitia instituției oradene este inclusa in cadrul proiectului de cooperare transfrontaliera Ungaria-Romania 2007-2013, ce prevede „consolidarea relatiilor transfrontaliere de afaceri şi comert prin sustinerea mediului de afaceri din Oradea şi Debrecen, conform primariei Oradea”.Lucrarile de modernizare a pietei Rogerius din Oradea se vor realiza in trei etape: in prima etapa se va lucra la spatiul de langa hala de lapte şi la un nou punct termic; a doua se va lucra la spatiul legume-fructe; cea de-a treia etapa presupune lucrarile la bazar. Conform contractului, pe parcursul a 12 luni constructorul clujean T.I.M. are obligatia de a finaliza toate cele trei etape de constructie prevazute de proiect”, arata presalocala.com.
Foto: Gazeta de Cluj