In vizor

Firmele din Cluj nu își pot face ordinele de plată la Finanțe. O nouă tactică pentru a se aduna mai mulți bani din amenzi?

Scris de 667

Tot mai multe firme din Cluj se plâng că nu pot intra pe site-ul de la Finanțe pentru a crea ordine de plată către Trezorerie pentru clienții lor.

Motivul pentru care nu se pot face plățile: Baza de date pe declarația 112 nu este actualizată.

Reamintim faptul că luni este ultima zi în care se pot face plățile. Ce se va întâmpla dacă până luni situația nu va fi remediată?

Cei de la Finanțe Cluj, prin purtătorul de cuvânt, neagă o asemenea stare de fapt, declarând pentru Ziar de Cluj că la ei există o astfel de situație doar pentru secția de amenzi date de agentul constatator. Ba mai mult, declară că site-ul prin care se fac plățile online nu are treabă cu finanțele. 

„Trebuie să ai cont deschis acolo. Nu este al nostru. Este vorba de ghișeul.ro prin care se fac plățile. Finanțele nu au nimic acolo. Acolo sunt toate la un loc. Ca nu pot plăti de acolo, îi de altă natură. Și noi suntem parte acolo”, declară Purtătorul de Cuvânt, ANAF.

Semnalăm în continuare că exista această problemă că doar nu au înnebunit dintr-o dată firmele de contabilitate să inventeze astfel de situații ]n care nu pot emite Ordine de Plat[ pentru clien’ii lor.

Consemnăm situația pentru a nu apărea luni, când este ultima zi de plată, discuții. Dacă situația nu se va reglementa vom putea asista la următoarele scenarii: Cozi la ghișeele băncilor și foarte mulți restanțieri, în timp ce finanțele se „spală” pe mâini, fără nicio răspundere și popresc conturi automat – că programul de popriri minte nu are, doar poprește și ăla nu e arondat la ghișeul.ro să dea rateuri…ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours Vocea ta
  Dragoș Damian taie avântul politicienilor: ”Muncitorilor din fabrici, șantiere și agricultură le datorăm revizuirea în sus a perspectivei de țară”
 • Acum 9 hours Din oras
  Celebra păruială din PSD CLUJ se termină în instanță
 • Acum 11 hours Eveniment
  Un bebeluș, descoperit spânzurat într-un apartament închiriat din Alba Iulia, împreună cu tatăl în grija căruia fusese lăsat. Proprietarul apartamentului care era din Turda nu le-a dat acordul polițiștilor să spargă ușa, aceștia fiind nevoiți să-l aștepte să se deplaseze în Alba Iulia
 • Acum 13 hours Sport
  HULIGANISM: ”PUMNI ȘI CAPETE ÎN GURĂ SUB TRICOLOR” între români la meciul cu Andorra
 • Acum 13 hours Eveniment
  SINDROMUL ”DALĂ A LA CLUJ” LOVEȘTE ȘI TURDA: Turdenii, speriați că li se betonează tot centrul și rămân fără spații verzi
 • Acum 1 day Sport
  Ambele echipe de baschet, din Cluj și Oradea, pedepsite după scandalul din ”Oradea Arena”
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu, după anunțul Fitch privind îmbunătățirea perspectivei de ţară a României: ”Aceasta este diferenţa dintre actuala coaliţie şi dezastrul făcut de nişte gnomi guralivi de dreapta”
 • Acum 1 day Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 2 days Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 2 days Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 2 days Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 2 days Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 2 days Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE