In vizor

Firmele din Cluj nu își pot face ordinele de plată la Finanțe. O nouă tactică pentru a se aduna mai mulți bani din amenzi?

Tot mai multe firme din Cluj se plâng că nu pot intra pe site-ul de la Finanțe pentru a crea ordine de plată către Trezorerie pentru clienții lor.

Motivul pentru care nu se pot face plățile: Baza de date pe declarația 112 nu este actualizată.

Reamintim faptul că luni este ultima zi în care se pot face plățile. Ce se va întâmpla dacă până luni situația nu va fi remediată?

Cei de la Finanțe Cluj, prin purtătorul de cuvânt, neagă o asemenea stare de fapt, declarând pentru Ziar de Cluj că la ei există o astfel de situație doar pentru secția de amenzi date de agentul constatator. Ba mai mult, declară că site-ul prin care se fac plățile online nu are treabă cu finanțele. 

„Trebuie să ai cont deschis acolo. Nu este al nostru. Este vorba de ghișeul.ro prin care se fac plățile. Finanțele nu au nimic acolo. Acolo sunt toate la un loc. Ca nu pot plăti de acolo, îi de altă natură. Și noi suntem parte acolo”, declară Purtătorul de Cuvânt, ANAF.

Semnalăm în continuare că exista această problemă că doar nu au înnebunit dintr-o dată firmele de contabilitate să inventeze astfel de situații ]n care nu pot emite Ordine de Plat[ pentru clien’ii lor.

Consemnăm situația pentru a nu apărea luni, când este ultima zi de plată, discuții. Dacă situația nu se va reglementa vom putea asista la următoarele scenarii: Cozi la ghișeele băncilor și foarte mulți restanțieri, în timp ce finanțele se „spală” pe mâini, fără nicio răspundere și popresc conturi automat – că programul de popriri minte nu are, doar poprește și ăla nu e arondat la ghișeul.ro să dea rateuri…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *