In vizor

Firma Tehnodomus continuă să fie abonată la banul public „liberal” și face un cimitir, de 10 milioane de euro, în Cluj-Napoca! Dacă va lucra ca la stadionul UTA și la pasajul de la CET, morții vor aștepta mult și bine un loc de veci!

Firma arădeană Tehnodomus, una dintre societățile de casă ale PDL (mai nou PNL) Arad, este un abonat serios la banul public. O societate care a primit (și) din mâna primarului Gheorghe Falcă lucrări serioase. Șmenul de partid a ajuns și la Emil Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca și coleg cu Falcă, astfel că firma Tehnodomus a pus mâna pe un contract baban de 10 milioane de euro! Va trebui să amenajeze un cimitir pe o suprafață de 20 de hectare, în cartierul Someșești.

Potrivit Primăriei Cluj-Napoca, contractul are valoarea de peste 46,9 milioane lei şi un termen de execuţie de 18 luni.

Patronii Tehnodomus, Gheorghe Maxinan şi Virgil Sorin Henţ, sunt apropiați ai primarului Gheorghe Falcă și iată, acum, dau lovitura într-un municipiu condus de un coleg de partid al acestuia.

Cei doi oameni de afaceri au fost trimişi în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupție, fiind acuzaţi de dare de mită. Vizat de beneficii era fostul președinte al Consiliului Județean Arad, Nicolae Ioțcu ( PDL/PNL, condamnat pentru corupție într-un alt dosar), care a primit – conform procurorilor – bani pentru o campanie de imagine.

De-a lungul timpului, firma Tehnodomus a primit din partea primăriei lui Falcă mai multe contracte oneroase. Unul dintre acestea este cel de ridicare a noului stadion UTA. Numai că acest proiect este serios întârziat. Inițial, proiectul trebuia terminat în toamna anului 2017, însă de atunci au trecut termene peste termene. Nici astăzi arena din calea „Aurel Vlaicu” nu este finalizată!

De asemenea, un alt proiect important pe care Tehnodomus îl are în Arad este cel de realizare a pasajului de la CET. Lucrarea trebuia terminată în primăvara acestui an, însă nici vorbă de așa ceva. Doar câțiva muncitori pot fi văzuți pe pasarelă, iar ritmul de melc caracterizează activitatea acestora.

Cert este că dacă și proiectul cimitirului din Cluj-Napoca va fi făcut în același ritm, morții municipiului de pe Someș vor avea de așteptat mult și bine pentru un loc de îngropăciune.

Interesant este cum amicii politici ai fostului PDL sunt plimbați pe la toate țâțele bugetelor locale ale municipiilor controlate de primiarii defunctei formațiuni politice care s-a deversat în PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *