In vizor

Firma Napoca, amendată cu 1,2 milioane de lei pentru proiectul de pe strada Eroilor din Florești

Primarul comunei Florești a anunțat că firma Napoca, cea care execută lucrarea de pe strada Eroilor din Florești a fost penalizată cu 1,2 milioane de lei pentru întârzierea lucrărilor.

„În Florești nu mai merge cu jumătați de măsură” a ținut să precizeze primarul, cel care, să nu uităm, a fost viceprimar timp de patru ani. Cu alte cuvinte, s-a aflat tot în echipa care a condus comuna. Deci dacă s-a ajuns ca proiectul de pe strada Eroilor care trebuia finalizat încă din 2019 să fie un eșec, parte din vină o poartă și actualul primar. Acesta nu prea poate da vina pe vechea administrație deoarece el a făcut parte din ea și chiar s-a aflat la conducere. 

Contractul pentru lucrarea de pe strada Eroilor a fost semnat în aprilie 2019, iar termenul de execuție era de șase luni. Aproape doi ani mai târziu, strada este încă un șantie, lipsesc trotuarele, canalizarea refulează, iar lucrările par a fi departe a de a se încheia.

„Proiectul este finanțat prin PNDL de Ministerul Dezvoltării. În momentul preluării mandatului meu am avut o serie de întâlniri cu constructorul. Acest contract a fost semnat de către vechea administrația la date de 23.04.2019 și avea ca și termen de execuție 6 luni. S-au făcut două prelungiri succesive a termenelor de execuție. La întâlnirile cu constructorii am menționat că avem nevoie ca această lucrare să se finalizeze în termen cât mai scurt. Pe parcursul celor două luni șantierul nu a înaintat așa cum ne dorim cu toții. Am constat o serie de neregularități care au fost aduse la cunoștința constructorului și care nu au fost îndreptate nici până astăzi. Am emis facturi de penalități conform contractului în valoare de 1,2 milioane de lei. S-a emis o adresă că negerulile și cerem remedierea lor”, a precizat primarul Pivariu în cadrul unei conferințe de presă.

Firma Napoca a transmis că vinovații pentru întârzierea acestor lucrări ar fi chiar administrația din Florești. 

„NU suntem în contract”, cum eronat se exprimă Primarul Comunei, întrucât repetatelor noastre solicitări de prelungire a acestuia în baza unei ample și solide argumentații depusă în urmă cu mai bine de o jumătate de an, Primaria Florești nu a binevoit să răspundăÎn privința respectării termenilor contractuali, primul vinovat al încălcării acestora este chiar beneficiarul, întrucât, nici până în prezent, acesta nu s-a achitat integral de obligația de a asigura frontul de lucru necesar derulării contractului. Inclusiv la ora actuala, proprietarii rețelelor de utilități desfasoară operațiuni de relocare a acestora, utilizând chiar infrastructura de șantier care aparține societății noastre, elocvent fiind cazul magistralei de apa care traverseaza amplasamentul lucrarii. Subliniem că societatea noastră se află în imposibilitatea tehnic-operativă de a respecta programul de execuție, în absența predării unui amplasament liber de sarcini”, a transmis constructorul.

Stradă cu patru benzi, care în timp au devenit doar două 

Proiectul ce presupune modernizarea străzii Eroilor este o lucrare amplă, ce presupune acoperirea unei întregi văi pe o distanță de peste 1 kilometru, refacerea sistemului rutier, crearea unei piste de biciclete, crearea unui nou trotuar și refacerea celui existent, plus introducerea unui nou sistem de iluminat public. 

Chiar dacă inițial era vorba de patru benzi, ulterior primarul Șulea a declarat că de fapt încap doar două. Astfel că proiectul presupune amenajarea a două benzi largi de circulație, pistă de biciclete și trotuare. 

Contractul în valoare de 2,5 milioane euro, mare parte prin finanțare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală a fost câștigat de firma Napoca. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *