Din oras

Firma fostului cameraman al lui Emil Boc construiește un bloc într-o zonă cu case. Digger Contractors este pe pierdere de trei ani și are un singur angajat

Ziar de Cluj vă mai prezintă un caz al unui bloc care va fi construit într-o zonă preponderentă cu case. După cum precizam și în articolele anterioare, odată ce a fost creat un precedent, este greu să se spargă tiparul blocurilor între case. Pentru beneficiari, totul este legal, au toate avizele de la Primărie, dar rămâne problema morală. Dezvoltatorii imobiliari solicită pe bandă rulantă autorizații de construcție și în majoritatea cazurilor le primesc pentru că Planul Urbanistic General permite, iar conducerea Primăriei este generoasă.

Blocul despre care vorbim astăzi va fi construit pe strada Oașului nr. 334 A, o zonă unde predomină casele și clădirile de mici dimensiuni. Va fi un imobil mixt cu regim de înălțime S+P+3E+ER (adică patru etaje). Lucrările au început în februarie 2020 și vor fi încheiate în decembrie 2022. Autorizația de construcție a fost emisă de Primărie în 20 decembrie 2019.

Beneficiarul acestui proiect imobiliar este firma SC Digger Contractors SRL Feleacu, ai cărei asociați și administratori sunt Ovidiu Daniel Moldovan, cunoscut sub apelativul Didu și Liviu Călin Borodi. Ovidiu Moldovan a fost cameramanul lui Emil Boc în perioada când a ocupat funcția de premier. În 2012, când mandatul actualului primar s-a încheiat și s-a întors la Cluj, a revenit acasă și Ovidiu Didu Moldovan. În același an a înființat firma SC Digger Contractors SRL și s-a apucat de proiecte imobiliare. Acum este un adevărat dezvoltator imobiliar cu imobile construite sau pe cale de construire în tot orașul.

Anul trecut, Ziar de Cluj a prezentat un articol amplu despre ascensiunea rapidă a lui Didu în domeniul imobiliar odată cu încheierea „mandatului” de cameraman al lui Emil Boc.

Citește și:

Didu, fostul cameraman al premierului Boc, a ajuns, în mod SUSPECT, mare dezvoltator imobiliar după ce „stăpânul” lui a revenit la Primărie

Firma lui Moldovan și a lui Borodi a declarat zero cifră de afaceri în 2018, pierderi de aproximativ 20.000 lei și un singur angajat. În 2017 a avut aceeași cifră de afaceri și pierderi de peste 52.000 lei. În 2016 a avut cifră de afaceri 132.652 lei, profit peste 91.000 lei. În ceilalți ani, cifră de afaceri zero și pierderi sub 1.000 lei. Numărul de angajați este zero încă de la înființare.

Este interesant cum își permite o firmă mereu pe pierdere să construiască numeroase imobile în oraș pentru că după cum scriam anul trecut, blocul de pe Oașului nu este singurul proiect imobiliar al Digger Contractors.

Ovidiu Moldovan a fost asociat în urmă cu câțiva ani cu Mihai Covaciu, administrator al firmei Covaciu Construct, care a ridicat și ridică în continuare blocuri în zone foarte bune din oraș.

Citește și:

ZERO locuri de parcare noi în centru, dar Primăria aprobă construirea a 4 blocuri cu 6 etaje. Printre beneficiarii proiectelor imobiliare sunt firme de casă ale administrației publice

Investițiile lui Didu nu au respectat întotdeauna prevederile legale. În 2016, Digger Construct SRL împreună cu Covaciu Construct SRL au început construirea a 4 blocuri cu câte 6 apartamente fiecare pe strada Nicolae Colan din Zorilor. Vecinii au contestat proiectul, precizând că nu este respectată autorizația de construcție, în sensul că se construiau mai multe apartamente decât era prevăzut pe panou. Din cauza neregulilor, cei doi dezvoltatori imobiliari au fost amendați de Inspectoratul în Construcții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *