Din oras

Firma de paza a judetului are datorii de un sfert de milion de lei. Pana si fondul mutual a fost executat de Finante

Scris de 260

SC Paza si Protectie Cluj, firma de paza a carui asociat unic este Consiliul Judetean are datorii de peste 250.000 de lei, iar banii stransi in fondul mutual, din retinerile salariale ale angajatilor au fost luati de Administrarea Fiscala. Societatea se invarte intr-un cerc vicios in care sperante pentru diminuarea datoriilor sunt tot mai slabe, in conditiile in care tocmai aceste datorii ii impiedica sa participe la licitatii, intr-o luna se incheie doua contracte care vor pune pe liber aproape 100 de agenti de paza, iar la toate acestea, spun reprezentantii firmei, ii pune capac concurenta neloiala a firmelor private de paza.

Conducerea SC Paza si Protectie sustine ca neregulile constatate de Curtea de Conturi privind fondul mutual sunt in curs de remediere, avand termen pana la finalul lunii iunie sa treaca sumele in contabilitatea societatii.
Banii din fondul mutual despre care se vorbeste in Raportul Curtii de Conturi nu mai exista, contul fiind executat de Finante, din cauza datoriilor pe care societatea le are.

„Banii acestia nu mai exista, au fost luati de Finante. Cei care pleaca din societate isi vor primi banii inapoi, asa cum am facut de fiecare data. Ii vom da din venituri, de unde sa-i dam?”, a aratat Adriana Sabou, directorul Paza si Protectie.

“Avem un TVA restant de 100.000 pe care tot ne chinuim sa-l aducem, nu reusim nicicum, si din cauza asta nu putem sa participam la licitatii. Cand solicitam certificat fiscal apare cu datorie si atunci noi ne tot chinuim”, a mai spus aceasta.

In total, datoriile societatii depasesc 250.000 de lei, adunate pe parcursul mai multor ani.

“Avem de anul trecut 209.000 si anul acesta 50.000 de lei datorii. Noi trebuie sa luam masuri de diminuare a pierderilor, asta e rolul meu si asta incerc sa fac”, a mai spus Sabou.

Aceasta a tinut sa sublinieze ca societatea pe care o conduce practica tarife, chiar daca mai mari decat alte firme, total justificate.

“Ca sa putem functiona tariful trebuie sa fie un minim de 10 lei pe ora. Incerc sa renegociez contractele existente, sa le pot aduce la un tarif legal si sa mai inchei contracte, iar unde pot sa reduc din costuri sa reduc, sa fie echilibrat. Chiar daca nu reusim sa reducem, macar sa nu crestem datoria, sa fim pe zero”, a spus sefa Paza si Protectie, fara sa poata estima in cat timp poate societatea sa scape de datorii.

O noua organigrama, in care sase posturi TESA si 94 de executie vor fi reduse a fost depusa la Consiliul Judetean, insa nu a intrat pe ordinea de zi din ultima sedinta.

“Daca nu se aproba pana la finalul lunii iunie, cand mi se termina cele doua contracte, vor fi probleme, vom intra din nou pe pierdere”, avertizeaza Sabou.

In ultimele zile au fost depuse sesizari la Consiliul Judetean care vizeaza Paza si Protectie, in care se aduc mai multe acuzatii conducerii societatii.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 3 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 5 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 7 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 8 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 8 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 10 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 11 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 23 hours Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE