Din oras

Firma de paza a judetului are datorii de un sfert de milion de lei. Pana si fondul mutual a fost executat de Finante

SC Paza si Protectie Cluj, firma de paza a carui asociat unic este Consiliul Judetean are datorii de peste 250.000 de lei, iar banii stransi in fondul mutual, din retinerile salariale ale angajatilor au fost luati de Administrarea Fiscala. Societatea se invarte intr-un cerc vicios in care sperante pentru diminuarea datoriilor sunt tot mai slabe, in conditiile in care tocmai aceste datorii ii impiedica sa participe la licitatii, intr-o luna se incheie doua contracte care vor pune pe liber aproape 100 de agenti de paza, iar la toate acestea, spun reprezentantii firmei, ii pune capac concurenta neloiala a firmelor private de paza.

Conducerea SC Paza si Protectie sustine ca neregulile constatate de Curtea de Conturi privind fondul mutual sunt in curs de remediere, avand termen pana la finalul lunii iunie sa treaca sumele in contabilitatea societatii.
Banii din fondul mutual despre care se vorbeste in Raportul Curtii de Conturi nu mai exista, contul fiind executat de Finante, din cauza datoriilor pe care societatea le are.

„Banii acestia nu mai exista, au fost luati de Finante. Cei care pleaca din societate isi vor primi banii inapoi, asa cum am facut de fiecare data. Ii vom da din venituri, de unde sa-i dam?”, a aratat Adriana Sabou, directorul Paza si Protectie.

“Avem un TVA restant de 100.000 pe care tot ne chinuim sa-l aducem, nu reusim nicicum, si din cauza asta nu putem sa participam la licitatii. Cand solicitam certificat fiscal apare cu datorie si atunci noi ne tot chinuim”, a mai spus aceasta.

In total, datoriile societatii depasesc 250.000 de lei, adunate pe parcursul mai multor ani.

“Avem de anul trecut 209.000 si anul acesta 50.000 de lei datorii. Noi trebuie sa luam masuri de diminuare a pierderilor, asta e rolul meu si asta incerc sa fac”, a mai spus Sabou.

Aceasta a tinut sa sublinieze ca societatea pe care o conduce practica tarife, chiar daca mai mari decat alte firme, total justificate.

“Ca sa putem functiona tariful trebuie sa fie un minim de 10 lei pe ora. Incerc sa renegociez contractele existente, sa le pot aduce la un tarif legal si sa mai inchei contracte, iar unde pot sa reduc din costuri sa reduc, sa fie echilibrat. Chiar daca nu reusim sa reducem, macar sa nu crestem datoria, sa fim pe zero”, a spus sefa Paza si Protectie, fara sa poata estima in cat timp poate societatea sa scape de datorii.

O noua organigrama, in care sase posturi TESA si 94 de executie vor fi reduse a fost depusa la Consiliul Judetean, insa nu a intrat pe ordinea de zi din ultima sedinta.

“Daca nu se aproba pana la finalul lunii iunie, cand mi se termina cele doua contracte, vor fi probleme, vom intra din nou pe pierdere”, avertizeaza Sabou.

In ultimele zile au fost depuse sesizari la Consiliul Judetean care vizeaza Paza si Protectie, in care se aduc mai multe acuzatii conducerii societatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *