Din oras

Finantari nerambursabile cu dedicatie pentru Federatia Share si Cluj Never Sleeps

Scris de 469

Daca in prima etapa de accesare de finantari nerambursabile din bugetul local doar s-a sugerat participantilor sa se alature Federatiei Share cu proiectul lor pentru o mai buna sansa de reusita, in cea de-a doua etapa, in care se pun la bataie peste un milion de lei se conditioneaza fara ocolisuri eligibilitatea de programele Capitalei Europene a Tineretului. Mai mult, avand in vedere ca nu au publicat la timp in Monitorul Oficial anuntul de participare, s-a prelungit termenul de predare a proiectelor cu o luna. Astfel cei care au depus la timp proiectul si aveau evenimentul stabilit pana in 15 mai, noul termen de finalizare a selectiei, au pierdut orice sansa de finantare.

“Avand in vedere publicarea cu intarziere de catre Monitorul Oficial a anuntului de participare privind acordarea de finantari nerambursabile de la bugetul local pentru proiecte si actiuni culturale, artistice, educationale, sociale, sportive si de tineret, in anul fscal 2015, Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca anunta stabilirea unui nou termen pentru depunerea proiectelor pana la data de 8 mai 2015, ora 16 30”, se arata in anuntul postat pe site-ul Primariei.

Termenul initial era de 9 aprilie pentru depunerea proiectelor, iar perioada de selectie trebuia finalizata in 23 aprilie. In joc sunt aproximativ un milion de lei.

Interesant este ca proiectele eligibile in aceasta etapa trebuie sa fie “in cadrul programului Cluj 2015 – Capitala Europeana a Tineretului”.

Proiecte culturale vor fi depuse la unul din urmatoarele domenii/linii de program: 5.1.Proiecte culturale, artistice, educationale, realizate de catre fundatii sau asociatii intemeiate in baza OG26/2000, in parteneriat cu institutii publice de cultura si/sau de invatamant, avand sediul in municipiul Cluj Napoca; 5.2. Proiecte derulate in cadrul Programului CLUJ NEVER SLEEPS – 19-21 iunie, 2015; 5.3. Proiecte de tineret – culturale, artistice, educationale – de interes regional sau local; 5.4. Proiecte cu caracter social”, se arata in anunt.

Cluj Never Sleeps a fost un proiect al Federatiei Share care a inceput in 2013. Anul trecut nu a mai avut loc evenimentul.

In 2013 Cluj Never Sleeps a avut loc in 21 iunie si nu a avut succesul scontat. In program erau prevazute piese de teatru, concerte si proiectii de filme, precum si o sedinta de Consiliu Local la miezul noptii. Tot atunci a avut loc celebra bataie cu perne la care a participat si edilul Emil Boc.

Acum “se incurajeaza” depunerea proiectelor in cadrul acestui program.

Viceprimarul Anna Horvath, presedintele Comisiei pentru invatamant, cultura, culte, drepturile omului, minoritati, societatea civila a precizat pe pagina sa de Facebook ca proiectele programate pana in 25 mai nu vor mai putea fi luate in considerare.

Foto: mediafax.roULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours Politica
  ARUNCAREA ÎN DERIZORIU A ÎNVĂȚĂMÂNTULUI: Examenele orale de la Bacalaureat se echivalează cu notele din timpul liceului – prevede un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației, în contextul celor mai mari proteste ale profesorilor în ultimii 18 ani
 • Acum 10 hours Justitie
  ROMÂNIA EȘUATĂ: O femeie al cărei copil de 12 ani a fost ucis la Revoluția din 1989 și-a dat foc în Poiana Brașov în semn de protest față de tergiversarea dosarului Revoluției. Poliția și procuratura au tăcut două săptămâni
 • Acum 12 hours Politica
  SOLDĂŢEL DISCIPLINAT AL PARTIDULUI: Boc îi ceartă pe profesorii greviști și ia partea puterii, care se dovedește zilnic incapabilă: ”Nu putem sacrifica aceste generații”. E, să fi fost altcineva la guvernare, ce discurs fulminant ar fi avut Maestrul!
 • Acum 12 hours PubliNews
  Educație și distracție la Iulius Mall Cluj: workshopuri pentru părinți și copii cu mentori de la școala Solis
 • Acum 13 hours Eveniment
  Ce vor solicita sindicatele din educație la Guvern: ”Îi transmitem și lui Iohannis că noi rezistăm”
 • Acum 13 hours Politica
  Președintele Iohannis ar fi avut o întâlnire ”decisivă” cu Ciucă și Ciolacu: Rotativa se face săptămâna viitoare pentru a evita criza de timp
 • Acum 13 hours Rautacisme
  Pe unde, Maestre, printre gropile de la metrou, OSĂ se facă culoar de transport public din Mănăștur până în Mărăști?
 • Acum 13 hours Rautacisme
  Emil Boc, primarul care le știe pe toate, numai administrație nu prea: De la ”Ioan Sabău nu pleacă nicăieri”, la ”felicitări noului antrenor”
 • Acum 14 hours In vizor
  Poliția Locală folosește semnalele acustice și luminoase în mod ilegal. ”Poliţia Locală încearcă din păcate să copieze Poliţia Română şi nu este de bun augur pentru că se ajunge la confuzii”
 • Acum 15 hours Eveniment
  A 12-a zi de grevă a profesorilor, nu e al 12-lea ceas și pentru Guvern și locatarul de la Cotroceni: Un nou miting de protest al profesorilor, la Guvern și la Cotroceni
 • Acum 15 hours Eveniment
  Grav accident de circulație pe DN1 E60, în Izvoru Crișului, județul Cluj. Un bărbat a rămas încarcerat, minoră consultată de echipajul SMURD
 • Acum 17 hours In vizor
  Pentru cine ar fi dispusă Ligia Deca, ministrul Educației, să facă pârnaie? Conform Legii Dialogului social, nr 367/2022, art 159. alin 2. ”Angajatorul nu poate încadra personal care să îi înlocuiască pe cei aflați în grevă”. Prin urmare, situația școlară la disciplina profesorilor aflați în grevă, NU POATE FI ÎNCHEIATĂ, decât ILEGAL
 • Acum 17 hours Din oras
  DONEAZĂ pentru Centrul Comunitar KHETANE de la Pata Rât! Împreună putem șterge pata de pe obrazul Clujului!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE