PubliNews

Finalul de vară aduce evenimente educative la Iulius Mall: planetariu, teatru de păpuși și film

În perioada 1 – 17 septembrie 2023, Planetariul revine în Iulius Mall Cluj, iar de această dată vom porni împreună în căutarea extratereștrilor. Vom „călători” în misiuni intergalactice prin Calea Lactee, cu ajutorul a trei proiecții care ne vor ține cu sufletul la gură. De asemenea, pe 1 septembrie cei mici se pot bucura în Iulius Parc de teatrul de păpuși ce pune în scenă spectacolul „Scufița Roșie”, iar săptămâna se încheie cu filmul „The menu”, ce va rula în cadrul „Movie Nights”.
De pe1 septembrie, toți exploratorii pot porni dinAtriumul Iulius Mallîn căutarea celor mai controversate creaturi ale tuturor timpurilor: extratereștrii. Astfel, până pe17 septembrie, Planetariul revine cu noi misiuni intergalactice prin Calea Lactee și cutrei proiecțiiinteresante.„Viaţă extraterestră – Lumi îndepartate”va prezenta o călătorie fascinantă, plină de culoare și dinamism, prin spațiu și timp, iar vizitatorii vor afla misterele constelațiilor. Se vor bucura de splendoarea corpurilor cerești. Vor călători printre planete și sateliți. Și cel mai important, vor merge în căutarea extratereștrilor.
Apoi,„De pe Terra în Univers”îi va purta într-o călătorie captivantă prin spațiu și timp și îi va ajuta să afle misterele constelațiilor din Emisfera Nordică, dar și a celor zodiacale. Vor merge mai departe de Calea Lactee, vor traversa o imensitate inimaginabilă a miliardelor de galaxii și vor zări marginile Universului Observabil. Aceste două proiecții sunt permanente, însă la cerere va fi proiectată și„Patrula Zula – cu picioarele pe Pământ”, ce este dedicată exclusiv micilor exploratori. Micuții vor porni într-o misiune specială de salvare a Terrei, vor călători până la începuturile Pământului pentru a prinde răufăcătorii. În acest proces vor învăța mai multe despre formarea și dezvoltarea planetei, dar și despre viețuitoarele acesteia. Prețul unui bilet este30 de lei per proiecțiesau50 de leipentrudouă proiecții la alegere.Pentrugrupuri mai mari de 15 persoane,prețul va fi de25 lei per proiecție, iarbiletele pot fi cumpărate de la intrarea la eveniment.Reprezentațiiledurează 30 de minuteși au loc înfiecare zi, în intervalulorar 10.00 – 21.30.Mai multe detalii pe pagina de Facebook a evenimentului.
Prima zi de toamnă aduce înIulius Parcși un spectacol de păpuși după una dintre cele mai îndrăgite povești ale copilăriei- „Scufița Roșie”. Vineri, 1 septembrie, de laora 18.00, vino cu mic cu mare să (re)descoperim împreună povestea curajoasei Scufițe Roșii și aventura ei către casa bunicii.Accesul este gratuit, bucuria este adusă, ca de fiecare dată, deactorii teatrului de păpuși AnimaArt, iar zâmbetele sunt garantate.
Iar în prima seară de toamnă, la„Movie Nights”degustăm„The menu”alături de Tyler (Nicholas Hoult) și Margot (Anya Taylor-Joy), care călătoresc spre o insulă îndepărtată pentru a lua masa într-un restaurant exclusivist. Bucătarul șef Slowik (Ralph Fiennes) își așteaptă clienții cu un meniu generos, dar și cu câteva surprize terifiante. Alătură-te și tu aventurii lor, începând de laora 21.00. Intrarea este liberă, iar evenimentul este organizat deIulius Mall Clujîmpreună cuATP Motors, Wonderland Cluj ResortșiRadio Impuls.
Atât programul la film, cât și cel la teatrul de păpuși poate suferi modificări în funcție de condițiile meteo, dar actualizările vor fi comunicate pepagina de Facebook Iulius Mall Cluj.
Houston, ne vedem la Iulius Mall?