Jos palaria

Final de an scolar fericit pentru 150 de copii cu probleme

Situatia scolara a celor 150 de copii inscrisi in proiectul “Educatia de calitate este pentru toti!”, derulat de FRCCF s-a imbunatatit ca urmare a activitatilor educative desfasurate de echipele multidisciplinare din centre.

Programul s-a desfasurat in anul scolar 2014-2015, timp in care Fyndatia Romana pentru Copii, Comunitate si familie FRCCF a demarat activitatile in patru centre de zi din Cluj si Bihor, cu fonduri din granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

La Cluj-Napoca, la centrul de zi EveryChild sunt inscrisi 45 de copii. Dintre acestia, 22 au obtinut note mai bune si au promovat anul scolar. Printre ei se numara si un repetent de anul trecut, care a promovat fara nicio corigenta.

La centrul de zi Campia Turzii sunt inscrisi 45 de copii, dintre care 28 au promovat clasa cu rezultate scolare imbunatatite. si aici se repeta situatia fericita in care un repetent de anul trecut a promovat integralist anul scolar. Acestuia i se alatura un alt repetent, care, la finalul acestui an, are o singura corigenta.

La centrul de zi din Viisoara sunt inscrisi 30 de copii, dintre care 24 si-au imbunatatit rezultatele scolare si au promovat clasa, printre ei numarandu-se si trei elevi care, desi anul trecut au fost repetenti, in acest an au promovat fara nicio corigenta.

Centrul de zi “Prietenia” din Popesti are inscrisi 30 de elevi, dintre care doar 7 sunt corigenti si nici un repetent.

“Per total proiect, 66% dintre elevi au promovat anul scolar si au inregistrat progrese la rezultatele scolare. Activitatile desfasurate in perioada urmatoare in centrele de zi vor fi centrate pe meditatii la materiile la care cei 35 de beneficiari ai nostri sunt corigenti, astfel incat la finalul proiectului, rata de promovabilitate a anului scolar sa fie mult imbunatatita, iar noi sa ne atingem obiectivele stabilite impreuna cu finantatorul”, declara Oana Bica, manager proiect.

Proiectul “Educatia de calitate este pentru toti” este finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Valoarea grantului este de 249.975,00 euro.

Pentru initiativa si implicarea in acest proiect care le va schimba viata copiilor sprijiniti, le spunem Jos Palaria! celor de la FRCCF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *