Jos palaria

Filmul Usturoi, difuzat in premiera la TIFF

Dupa doi ani si jumatate de la filmari, “Usturoi” va avea premiera la TIFF. Filmul va fi difuzat la Casa TIFF joi, 5 iunie, de la ora 21:30, a anuntat Radu Bazavan, alias Groparu, producatorul filmului, pe blog.

Dupa ce anul trecut echipa  refuzat o subfinantare primita din partea Primariei, pentru post-productia peliculei, anul acesta “Usturoi” se va vedea, in sfarsit, pe marele ecran.

“Sa devenim usor nostalgici: am tras la jug 2 ani si jumatate. Zile si nopti nenumarate de munca, efectiv nenumarate. Discutii interminabile pe FaceTime cu Luci, cu regizorul, in America, la ore la care as fi facut bine sa dorm, pentru ca le voi simti foarte adanc peste niste ani (nu foarte multi, dupa cum merg lucrurile). Discutii cu cei peste 100 de oameni implicati in proiect. Discutii cu potentiali sponsori. Drumuri de Bucuresti, telefoane, prezentari trimise, e-mailuri. Poate v-am mai spus, vara trecuta aveam vreo 7000 de mesaje/conversatii in inbox in legatura cu filmul. La astea se adauga SMS-uri, mesage pe Whatsapp, pe Facebook. 80 de pagini de subtitrare, traduse si refacute in engleza, sincronizate ca sa iasa perfect. Dimineti cu privirea ratacita, dupa ce am visat ca s-au pierdut hard disk-urile cu toate filmarile. Seri de iesit la bere monopolizate de discutii gen “cum a fost la filmari”. Nenumarate piedici si noroace, unele dupa altele, succesive. O intreaga betie halucinanta”, rezuma producatorul.

“Usturoi” este povestea a doi copii, foarte buni prieteni, care fug de acasa la oras, ca sa se faca actori.

“Un film haios, la care se rade, facut asa cum ne place noua, nu seriosenii de care se cer la festivaluri, nu abordare postmoderna a neocolonialismului ante-nuclear bullshit, un film necomercial, sincer, fara intortocheli si chiar fain (posibil ca, daca nu as fi scris eu povestea, scenariul sa fi iesit chiar si mai fain!), o imagine de oglinda, peisaje ardelenesti, filmari din drona (multumim, Matei Plesa, inca o data!) si cadre cu Clujul si cu Transilvania de iti sta inima-n loc (inclusiv filmare in palincie, hehe!)”, a mai aratat Groparu.

“Usturoi” este primul film independent turnat la Cluj cu voluntari, iar pentru perseverenta toata echipa merita “Jos Palaria!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *