Editorial

Fiecare politician pre limba lui piere

De Ziua Libertății Presei (pentru unii a Tresei, se știu ei care), am să vă spun despre năravurile păsărilor și cum s-au transmis politicienilor români, mai ceva ca gripa aviară.

Vi le expun pe degetele de la o mână:

ARĂTĂTORUL: migrează. Cum e viaţa mai grea prin partidul pe unde-au scurmat în gunoi după un vierme, o fărâmă de hrană, o măslină, o atenție, cum fâllll! – îşi vântură aripile şi-o şterg spre partide mai călduţe.

INELARAUL: ciripesc. Te miri cui şi-n ce scop. Viaţa e grea şi remuneraţia mică după buget ca pe vremea lui „Răposatu’”. Atunci, dacă doreau „foncţie”, ciripeau. Obiceiurile nu s-au pierdut, iar ei sunt cam tot aceiași. Și întotdeauna există câte un șef ce-ar fi tentat să-mpartă favoruri cui nu trebuie, deci trebuie adus pe calea cea bună. Și-i musai să ciripească dacă vor să-și păstreze agoniseala obținută din bube, mucegaiuri și noroi.

DEGETUL MIC: scurmă. Te miri ce gunoi găsesc, una două-s cu gheruţele în el. Că se lasă cu hrană sau nu, gunoiul trebuie împrăștiat în toate direcţiile.

DEGETUL GROS: nu roşesc. Păi, neavând obraz (să nu-mi spuneţi c-aţi văzut pasăre cu obraz!), nu roşesc, indiferent de fapta comisă sau de mizeria în care scurmă.

MIJLOCIUL (acela pe care ni-l arată des): cum nu eşti atent la ei ca societate civilă, cum se găinăţează. Pe oameni, statui, epoleţi, caschete şi, mai ales, pe Patrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *