Analiza

Fiecare "împachetează" şansele ca guvernul Ciucă să treacă de Parlament după Ordinul de Zi pe Unitate: ba cu PSD, ba cu USR. Mai trebuie cineva să-l liniştească pe Cîţu care pare că îl sabotează pe Ciucă

Potrivit surselor G4Media.ro, Guvernul Ciucă are șanse să treacă de Parlament, după ce PSD a dat semnale că ar fi dispus să susțină inclusiv un guvern minoritar. Conform surselor stiripesurse.ro, PNL a convocat BEX-ul: se apropie de o înțelegere cu USR…

Conform G4Media, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, la sosirea la sediul partidului, că răbdarea românilor începe să ia sfârșit, iar liderii politici trebuie să ia decizii pentru a debloca criza politică, precizând că nu exclude învestirea unui guvern de tehnocrați condus de Nicolae Ciucă.

Ambele surse citate ne informează că liberalii au convocat ședința Biroului Executiv, vineri, de la ora 11.00, iar aici va fi dat un prim semnal de rezolvare a acestei crize politice. Se va discuta lista de miniștri cu care premierul desemnat, Nicolae Ciucă, se va prezenta sâmbătă, în Parlament.

De aici, lucrurile se despart.

Conform stiripesurse.ro, în acest BEX, premierul desemnat Nicolae Ciucă va veni pentru a cere o flexibilizare a mandatului de negociere, iar apoi se va așeza la masă cu USR. Condiția pusă de PNL este ca niciun ministru care a votat moțiunea de cenzură împotriva lui Florin Cîțu să nu facă parte din Guvern. Mai precis, Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, Ioana Mihăilă sau Cristian Ghinea ar fi scoși în afara jocului. Şi încă se poartă negocieri, dar este posibilă refacerea coaliției de guvernare PNL-USR-UDMR.

Potrivit G4Media, în cursul zilei de joi ar urma să aibă loc o întâlnire între conducerea PNL și președintele Klaus Iohannis, care revine în țară din Egipt în jurul orei 13.

Apoi, fioe cu PSD, fie cu USR, vom avea, de sâmbătă, guvernare.

„Pupat Piaţa Dependenţei”!

Asta dacă reuşeşte careva să-l potolească pe Florin Cîţu care pare că-l sabotează din greu pe Ciucă. Numai dacă n-o fi tactica „Politicianul rău, politicianul bun”…

Tactică de neînțeles a liderului PNL Florin Cîțu, care atacă și PSD și USR, ambele partide de al căror vot ar avea nevoie pentru ca partidul său să poată trece prin Parlament guvernul minoritar PNL – UDMR.

„Nu știu dacă o să am astăzi o întâlnire cu președintele. Mandatul nostru nu s-a flexibilizat, e vorba de susținerea unui guvern minoritar. Eu revin la ce am propus când l-am propus pe domnul Ciucă. PNL a arătat că înțelege prin ce trece România, a făcut o concesie. Cei de la PSD au spus clar că nu vor să vină la guvernare. Mie îmi este clar acum că doar PNL înțelege prin ce trece România, celelalte partide doar fac declarații. PSD nu vrea să intre la guvernare, vrea să intre la guvernare, mai apoi vrea guvern de tehnocrați. Eu văd mesaje negative legate de mine pe paginile USR. A ieșit de la guvernare, acum vrea să revină, cine mai înțelege. O să fie gata lista de miniștri până sâmbătă. „, a declarat Cîțu.

Fostul premier se plânge şi de faptul că cei de la USR nu ar vrea să evolueze și să treacă mai ușor prin criză.

„Mandatul este clar: nu am avut un element nou, care să ne facă să ne întoarcem la partid pentru un nou mandat. E clar: guvern minoritar. E vorba de două partide care au viziuni diferite. Noi am făcut un pas, iar de partea cealaltă văd că nu e un progres. Nu înțeleg atitudinea lor”, a spus Florin Cîțu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *