Din oras

Fetiță care se îneca cu gumă la Jucu de Sus, salvată în timp record de un echipaj ISU Cluj și de polițiști

În imagine îi aveți pe cei care, în scurt timp, au făcut diferența între viață și moarte. Pompierii SMURD au pornit la caz, polițiștii din Jucu au preluat fetița și au adus-o în Cluj-Napoca.

Alarma s-a dat ieri seară în jurul orei 22:30, la dispecerat, unde a fost primită informația. Imediat, au pornit către caz salvatorii de pe autospeciala de Terapie Intensivă Mobilă SMURD pe care îi despărțeau 30 de kilometri de locul la care aveau de ajuns să salveze viața unui biet copil.

Pe fir au intrat polițiștii de la Rutieră care au preluat copilul și l-au adus la Cluj-Napoca în cel mai scurt timp posibil, iar punctul de întâlnire a fost Piața Mărăști. A primit ajutor din partea echipajelor, iar mai apoi a fost transportată la spital.

Accidentul

„Aseară, în jurul orei 22:30, un apel anunța faptul că o fetiță de patru ani se află în mare pericol, după ce s-ar fi înecat cu o gumă. Solicitarea a venit din localitatea Jucu de Sus, iar cea mai apropiată ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă se afla în oraș, la aproape 30 de kilometri distanță. Drept urmare, fiecare secundă putea face diferența dintre viață și moarte!

Din dispeceratul integrat ISU-SAJ s-a solicitat sprijinul colegilor de la Poliția Rutieră, care s-au mobilizat exemplar. Aceștia s-au întâlnit în trafic cu familia, au preluat-o cu autospeciala pe mica pacientă și pe mama ei, deplasându-se în regim de urgență până la Piața Mărăști. Acela a fost punctul de întâlnire al salvatorilor, iar fetița a primit prim-ajutor calificat și a fost transportată la spital. Acum este în afara oricărui pericol. În imagine se află echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă de la Detașamentul 2 Cluj-Napoca”, a transmis ISU Cluj.