Din oras

Festivalul infectărilor, după ce rata incidenței a trecut de 2/1000 locuitori: „Suntem, cumva, în graficul european. Nu sunt nici un fel de vârfuri…”

Scris de 697

Festivalul UNTOLD s-a încheiat. Școala a început concomitant cu o creștere a incidenței infectărilor: potrivit DSP Cluj, rata incidenței la 1000 de locuitori este în prezent de 2.03. Reprezentanții administrației locale susțin că această majorare se înscrie în trendul „european”. Dar „depinde de noi” dacă rata incidenței va crește, iar activitățile școlare vor trece în regim online. 

 Astfel, vicele Tarcea a apreciat creșterea numărului de infectări COVID-19 în context european, iar majorarea incidenței era una deja preconizată de autorități. 

„După ultimele cifre pe care le-am primit de la Instituția Prefectului eram la o cifră de 2,03 incidența la 1000 locuitori.

Suntem, cumva, în graficul european, nu sunt nici un fel de vârfuri în această perioadă.

Trendul era unul crescător.

S-a întâmplat ca să fie depășit de 2 în zilele astea, a declarat viceprimarul Dan Tarcea în cadrul unei intervenții la un post local de radio. 

Totuși, reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca se arată optimiști:

„În ceea ce privește școala: până la 6/1000, școala se va desfășura în formatul normal și sperăm ca să rămână așa. 

Pentru că copiii au nevoie să socializeze, au nevoie să se întâlnească, să meargă la cursuri. (…). 

Am fost la deschiderea școlii la Liceul „Avram Iancu”, am văzut acolo foarte mulți copilași de clasă pregătitoare și m-am uitat cu mare emoție la ei. (…).

în imagine: vicele Dan Tarcea și edilul Emil Boc

13 septembrie 2021, deschiderea anului școlar 2021-2022 

sursa foto: captură emilboc/facebook.com

A fost așa, o emoție foarte pozitivă, să spun așa, în ziua în care am fost la deschiderea anului școlar”, a adăugat vicele Dan Ștefan Tarcea. 

În privința emoțiilor părinților, care se uită cu îngrijorare la creșterea numărului de infectări și potențialul transfer al orelor în regim on-line, Tarcea a explicat că întreaga responsabilitate „depinde de noi” și de disponibilitatea de a ne vaccina:

„Să știți că asta va depinde numai de noi.

Depinde de noi cum ne raportăm și cum înțelegem să ne facem vaccin, pentru că din păcate altă soluție nu există”, a atenționat viceprimarul Dan Tarcea. 

CITEȘTE ȘIÎn Clujul postfestivalier, deja incidența Covid-19 a trecut de 2 la mie. Ce restricții s-ar putea impune?

Întrebat dacă CJSU se va întruni marți pentru a decreta restricții în Cluj-Napoca, așa cum a fost cazul ieri pentru comunele Aiton, Baciu, Cășeiu, Câțcău și Geaca, care au depășit incidența de 2 la mie, prefectul județului Cluj, Tasnadi István-Szilárd, a declarat:

„Așa cum am procedat în cazul fiecărei unități administrativ-teritoriale, intrăm într-o perioadă de observație de 48 de ore conform HG, iar dacă nici joi nu va scădea sub 2/1000, vom convoca CJSU și începând cu ziua de vineri trecem în scenariul galben”, a afirmat acesta. ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 2 hours Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 3 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 4 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 5 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 5 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 6 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 8 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 8 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 9 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 10 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 10 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE