Sanatate

FESTIVAL SĂ FIE! Suntem în a patra săptămână consecutivă de creștere a cazurilor de COVID-19. Se revine la nivelul din luna mai

Săptămâna 2-8 august a fost a patra săptămână consecutivă în care numărul cazurilor noi de COVID-19 înregistrate în România a crescut. Dacă trendul se menține, în următoarea săptămână s-ar putea depăși 2000 de cazuri, adică nivelul atins în ultima săptămână din luna mai.

În săptămâna 2-8 august, în România s-au raportat 1578 de cazuri noi de COVID-19, cu 529 de cazuri mai mult decât în săptămâna precedentă. Creșterea este una uriașă raportat la săptămâna 5-11 iulie, ultima în care numărul cazurilor a fost în scădere, când se ajunsese la doar 285 de cazuri noi.

Și numărul pacienților din secțiile de terapie intensivă COVID-19 a crescut constant, ajungând în doar trei săptămâni de la 30 la 80. Autoritățile pun creșterea în principal pe extinderea variantei Delta a coronavirusului, devenită dominantă.

În ciuda acestei creșteri, discuțiile despre revenirea la unele restricții s-au diminuat în ultima perioadă, fiind retractate inclusiv scenariile care vizau impunerea unor măsuri suplimentare doar pentru românii nevaccinați.

În această perioadă se desfășoară și festivaluri cu mii de participanți, cum sunt Electric Castle și Untold, în ciuda precedentelor din alte țări, care au demonstrat că după asemenea evenimente se înregistrează o creșterea numărului de cazuri noi de COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *