Din oras

Festival al berii fara kitsch, in Parcul Central

Scris de 956

Un proiect care vrea sa atraga atentia ca malurile Somesului nu sunt suficient explorate de catre noi, locuitorii orasului este castigatorul concursului lansat de Grolsch Change The City, desfasurat in aceste zile in zona dinspre Opera Maghiara a Parcului Central. O scena, un tun cu vopsea care se declanseaza la pocnetul unui dop de bere, un robot, o pasare si un peste fantastic , opere de arta migalite din materiale reciclate de un grup de artisti olandezi, proiecte de reamenajare ale orasului, iar seara, concerte cu muzica buna. Acestea ar fi reperele evenimentului Grolsch Change the City, desfasurat la Cluj in 27 si 28 septembrie.

Aseara au cantat pentru o multime de tineri trupele Alternosfera, Omul cu Sobolani, Theory of Mind, Charlie Boy, The Rabbit King.

Sloganul evenimentului este „Vino sa schimbam orasul inainte sa ne schimbe el pe noi”. Si pe parcursul zilei de duminica, clujenii sunt astepati sa incerce popnetics, un dispozitiv creat special pentru manifestare, care identifica sunetul specific al asa-numitul Swing Top-ului Grolsch si declanseaza un tun care lanseaza vopsea pe doua containere industriale.

Petele de culoare de pe peretele rezultat vor fi finisate de catre Jelle de Graaf artistul olandez faimos pentru ca experimenteaza cu materiale reciclate si va rezulta ceea ce se va numi „muza artistica a Clujului”.

Manifestarea isi propune „sa inspire comunitatile creative sa isi reconstruiasca orasul, sa regandeasca spatiile cu care s-au obisnuit deja si sa le dea culoare si o alta energie”. Proiectul castigator de la Cluj le apartine tinerilor Diana Galos, Lala Panait si Silviu Medesan

Mai exact, ei au gandit mai multe puncte strategice de pe malul raului Somes, transformate prin pontoane si pavilioane in locuri de intalnire, relaxare si dezbatere pentru oamenii creativi ai orasului.

La concursul de idei au luat parte artisti din Cluj si Timisoara, provocati de producatorul de bere „sa imagineze un spatiu altfel, care sa fie util comunitatii sale, dar sa o si coloreze”.  A urmat inscrierea propunerii in concursul Grolsch, la finalul caruia a fost selectata si se va implementa cate o schimbare creativa in fiecare dintre cele doua orase.

In aceasta seara vor canta de la ora 19.30 , Les Elephantes Bizzares, CTC si Charlie Boy, The Rabbit King.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 7 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
 • Acum 12 hours Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 1 day Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 1 day In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 1 day Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 1 day In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 2 days In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 2 days In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 3 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 3 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE