Eveniment

Fermierul clujean Dan Țandea, salvatorul brânzei de Năsal, a decedat în această dimineață la ferma sa din Apahida

A murit fermierul Dan Țandea, cunoscut crescător de vaci de lapte și cel care a condus timp de mai mulți ani una dintre cele mai importante cooperative din România, Cooperativa Someș-Arieș din județul Cluj, a anunțat astăzi agrointel.ro.

Dan Cristian Țandea (52 de ani) era cunoscut ca un crescător pasionat de vaci de lapte, dar și ca fermierul care a salvat brânza de Năsal. A condus până nu demult Cooperativa Someș-Arieș, formă asociativă care avea, în 2018, o cifră de afaceri de 5 milioane de euro. Dan Țandea administra la acea vreme o fermă care lucra circa 500 de hectare de teren, cu un efectiv de 270 de vaci de lapte, în timp de soția și fiul lui Dan Cristian Țandea dețineau alte 56 de bivolițe, 44 de vaci și 700 de oi.

Potrivit Ziua de Cluj, din primele informații rezultă că Dan Țandrea a fost găsit decedat la ferma sa din Apahida, într-o fosă septică, folosită pentru canalizare.

„Era o instalație improvizată. El a intrat acolo să monteze nu știu ce țeavă și nu a mai putut ieși. Acolo a fost găsit mort în cursul dimineții. Cel mai probabil a intrat acolo și nu a mai putut să iasă. Noaptea a fost frig și a înghețat acolo”, spun cei care l-au cunoscut foarte bine pe fermier.

„În cursul acestei dimineți, în jurul orei 04.50, polițiștii au fost sesizați printr-un apel la numărul unic de urgență 112 cu privire la căderea unei persoane într-un canal de scurgere.

Evenimentul semnalat s-ar fi petrecut pe raza localității Apahida, în timpul unor activități de curățare a scurgerii.

Trupul bărbatului în vârstă de 52 de ani a fost transportat la Institutul de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor decesului.

Sunt efectuate cercetări sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă”, au declarat reprezentanțiii IPJ Cluj, citați de cluj24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *