Rautacisme

Felicitări Primăriei Cluj-Napoca! Plată virtuală a „taxelor de creșă”, pentru locuri virtuale în creșe. Urmează bonele virtuale

Emil Boc tace și face! Sau, nu tace și nu face. E greu să ținem minte printre atâta propagandă pe Facebook. Cert e că, începând de astăzi, Primăria Cluj-Napoca vine în ajutorul celor aproape 1000 de familii care nu au prins loc în creșă.

Astfel, plata taxelor pentru locurile în creșe se va face „on lain”, iar cei care nu au prins locuri în creșe pot plăti cu bani virtuali eventualele locuri virtuale care nu există. 

„Începând de azi: Plata online a taxelor de creșă.

Începând de marți, 15 octombrie, Primăria Cluj-Napoca oferă clujenilor o nouă modalitate de achitare a taxei lunare de creșă – plata online.
Astfel, cei care doresc să achite prin internet creșa trebuie să parcurgă următorii pași:
– Accesarea site-ului primăriei: www.primariaclujnapoca.ro / secțiunea Plăți online / Plăți creșe;
– Introducerea CNP-ului copilului pentru care se dorește efectuarea plății taxei de creșă și o adresă validă de email;
– Acceptarea termenilor și condițiilor pentru validarea plății.

De asemenea, există și opțiunea de Reminder prin care se oferă posibilitatea de a primi notificare pentru plățile viitoare, prin interogarea serverului de taxe de la creșe. În cazul în care există anumiți pași care nu pot fi validați, aplicația va genera următoarele răspunsuri:
– Dacă CNP-ul nu este valid sau nu există o anumită sumă de plată pentru acel CNP, se va primi un mesaj prin care se informează faptul că nu există sumă de plată pentru acel CNP;
– În cazul în care există sume de plată, cetățeanul va primi un email cu un link care îl va redirecționa către pagina de plată;
– Confirmarea plății constă într-o notificare pe adresa de email indicată care va include la final: numele, prenumele și CNP-ul, pentru respectarea prevederilor legale cu privire la GDPR”
, a anunțat, triumfal (ca de obicei) primarul Emil Boc. 

Surpriză, însă! Cetățenii nu mai aplaudă la orice gogoriță și au faultat, prin comentarii, lipsa de locuri din creșe și lipsa de logică a primarului.

„Am inceput invers , dar ii bine si asa. Sistemul de plata e facut , acum banuiesc ca se fac crese sa avem pentru ce folosi sistemul de plata”, a scris Marius Chetan. „Perfect. Suna foarte bine. Ne mai trebuie niste creșe”, a completat și Mircea Roșu. 

Roxana Nemeș a fost mai dură, lovindu-l pe Boc acolo unde îl doar mai tare, la bagajul de promisiuni neonorate: „Să faceți și niște creșe domnul BOC să aibă și cei 900 de copii de pe lista de așteptare un loc ”.

Chiar și așa, părinții nemulțumiți că puiul lor nu a prins un loc în creșă nu trebuie să dezarmeze. Surse din Primărie ne-au confirmat că Emil Boc pregătește un program pilot cu bone virtuale, după modelul Antonia. 

„Oare ce ne spuneti noua, parintilor, a caror copii nu au fost acceptati la cresa de stat? Ce sfat ne dati? Macar un imi pare rau ne spuneti? Vreti natalitate dar nu ne oferiti conditii si aici ma refer la o amarata de cresa si gradinita! Sunt dezamagita total! Locuiesc in cluj, platesc taxe si si impozite in cluj, si copilul meu a fost refuzat la cresa de stat! Vine cineva din primarie si imi plateste taxa la cresa privata mie si altor cateva mii de parinti? Vai de mine, ati facut un site sa se poata plati taxa online   faceti crese ca alea lipsesc!”, a scris și Andrada Anca. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *