Din oras

Felicitari, domnule Emil Boc! Dupa alungarea poneiului Rocky, ati mai bifat niste "reusite"! Popcornul, inghetata si clatitele, care dadeau culoare Parcului Central, au fost interzise. Subordonatii lui Boc ii torpileaza imaginea!

Scris de 1,606

Comerciantii din Parcul Central, aceiasi care au vandut bunatati pentru clujeni anul trecut, asteapta de luni bune actele de prelungire pentru autorizatiile pe care le detin deja. Intre timp, primaria ii amendeaza pentru ca le lipsec documentele pe care tocmai angajatii municipalitatii trebuiau sa le elibereze.

Asa cum i-a obisnuit deja de ani buni pe comerciantii din Parcul Central, Primaria intarzie sa le elibereze acestora actele de prelungire pentru autorizatiile de comert stradal. Motivele pe care le invoca angajatii statului sunt multiple: ba ca nu stiu cate cereri au fost depuse, ba ca sunt probleme cu Planul Urbanistic General (PUG).

“O sa primiti un raspuns la cererea dumneavoastra in cel mai scurt timp”, aud oamenii de la ghiseele Primariei, de fiecare data cand intreaba daca primesc sau nu prelungirea ceruta.

Astfel, desi au autorizatie, oamenii se afla intr-o pozitie incerta si evita sa iasa cu marfa la vanzare. In aceasta situatie se afla multi comercianti care, anul trecut, au vandut aici popcorn, dulciuri sau porumb fiert.

Primaria a dat, Primaria a luat

Cu toate ca nu are raspunsuri pentru majoritatea comerciantilor si le spune ca cererile lor sunt in continuare in “stand by”, Primaria ii amendeaza pe cei care se incumeta sa-si vanda marfa in parcul din centrul orasului.

“Pana nu primesc raspunsul oficial, orice activitate de comert e considerata ilegala”, spun reprezentantii biroului mass-media din cadrul Primariei Cluj-Napoca.

Conform acestora, pana in momentul de fata, la municipalitate au fost depuse zeci de cereri care vizeaza comertul stradal in Parcul Central. Cei mai multi dintre comercianti vor sa vanda aici dulciuri, inghetata, vata de zahar, prajituri sau popcorn si o singura cerere face referire la plimbatul pe biciclete.

Anul trecut, Primaria Cluj-Napoca a refuzat sa emita autorizatii pentru comert stradal pana in luna mai. Paradoxal, in luna mai, care a fost si luna electorala, toti cei care au solicitat autorizatii le-au si primit, dar doar pentru o perioada de 30 de zile.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Vocea ta
  CLUJ-NAPOCA, VÂNDUT DE BOC. CLUJENII ALUNGAȚI DIN PROPRIILE PARCURI ȘI PIEȚE. Zice organizatorul mizeriei de Târg de Crăciun din Piața Unirii: ”Nu vă integrați” și alungă Asociația NUCA din spațiul public. Că doar a dat trei lulele, trei surcele la buget, e stăpân!
 • Acum 6 hours Editorial
  A minți și a fura constituie avantaj la angajare, la numirea în funcții, la cățărarea pe scara profesională și socială. Imposture este dorită, că poate fi controlată
 • Acum 8 hours Politica
  ÎNCĂ O MITĂ SALARIALĂ PENTRU BUGETARI: La ”Prima de Osânză” se mai dau 10 procente majorări salariale. Punctul de pensie se majorează cu 12,5%. Să aibă nesimțiții de cumetrie, pensionari de lux ai statului interlop român și pensie majorată, și salariu majorat
 • Acum 21 hours Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 23 hours PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 1 day Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 1 day Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 1 day Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 1 day Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 1 day Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 1 day Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE