Din oras

Felicitări de la Boc și pentru banerele cu m…ie și scandările rasiste? Lumea se preface că a fost totul frumos doar pentru că n-a curs sânge și nu s-a lăsat cu capete sparte

Ultrașii ”vișinii” și-au înjurat rivalii și i-au făcut țigani. “Nici răchita nu-i ca pomu’ / nici țiganu’ ca și omu’”, a scris pe un banner afișat de suporterii de la CFR Cluj.

Pe un altul era afișat explicit cam ce le doresc vișiniii alb-negrilor.

Unul dintre suporterii înfocați ai U Cluj, fostul jurnalist sportiv Mihai Hossu, a comentat situația și a spus că lucrurile nu au stat așa cum afirmă primarul Emil Boc, care a felicitat galeriile pentru ”gradul ridicat de civilizație”.

”Domnul primar Emil OSĂ Boc laudă cele două galerii pentru lipsa evenimentelor. Nu e singurul, in general cam asta a fost abordarea tuturor după meciul de aseară, unul prefațat zile întregi cu picături injectate în toată presa din istoricul convenabil pentru opinia publică: cărămida in capul jandarmului, scaun în cap, huliganii de la „U”. Nimic despre sfinții schelei de la 1907 Străzi, aceste victime-simbol de la polul civilizatiei.

Și asta as vrea eu sa zic că nu e bine. Că dacă spunem vai, ce frumos a fost aseară, mințim! Nu, nu a fost frumos decât pentru noi. Opinia publică cetățenească, care fierbe de fiecare dată când se aprinde o scânteie despre U, ar trebui să știe că aseară, dinspre țarcul civilizației s-au auzit (când s-a putut auzi) doar două lucruri repetate obsesiv:

-M… „U”!

-La țigani, m… la țigani!

Pe primul îl înțeleg. Vor fetele sa para băieți, e ok. Am învățat că trebuie să acceptăm asta și o acceptăm desi cinci vocale și o consoană scandate apasat suna ca un miorlăit de pisica ce vrea sa para leu. Și nu e.

Dar al doilea? Asta cu țiganii nu o accept. Unde plm sunt asociatiile alea care monitorizează și amendează derapajele de genul asta? Chiar daca, sa zicem că „galeria” omienouasutesaptista a protestat de fapt în acest fel împotriva propriului patron care le-a tăiat subvențiile, tot rămâne un gest care nu ar trebui trecut sub preș.

S-a strigat împotriva țiganilor de zeci de ori aseară fara ca arbitrul, observatorul, presa sa fac ceva. Și apoi vine OSA Emil sa laude că ce frumos a fost pe stadion!

Nu, nu a fost frumos și o sa fie mai urat daca ce au făcut aseară fetele cu puta rămâne nepedepsit. Și e posibil să rămână nepedepsit câtă vreme, înafara celor care au fost pe stadion, nimeni nu știe. Pentru că acum Emil OSĂ ne spună că a fost frumos, presa ne va spune că a fost mirific, observatorul îi va da nota mare lui Coltescu și opinia publică va spune vai, ce bine că nu s-a mai spart capul vreunui jandarm.

Si duminică o luam de la capăt”, a scris Hossu.

CITEȘTE ȘI: NU SCAPĂ OCAZIA DE A SE BĂGA ÎN SEAMĂ: Emil Boc se laudă cu normalitatea faptului că nu s-au luat la bătaie galeriile. Și nici nu scapă ocazia de PR de a face comparații cu ”Barcelona, Manchester, Milano”…

La meciul din campionat cu Sepsi Sfântu Gheorghe, din 22 august, arbitrul Sebastian Colțescu, cel care a condus la mijloc și meciul U Cluj – CFR Cluj, de joi, 20 octombrie, a oprit meciul în minutul 26 și a trimis jucătorii la vestiare pentru scandările xenofobe ale suporterilor Universității. Acum, același arbitru s-a făcut că nu aude, că nu vede.

FC Universitatea Cluj a primit după acel meci cu Sepsi o amendă usturătoare, de asemenea ”studenții” nu au putut juca pe teren propriu două etape.

Așteptăm reacții similare și acum.