In vizor

Federatia Share cere inca 50.000 de euro de la Primarie

Scris de 272

Printre cele 16 asociatii care au solicitat sprijin financiar de la bugetul local in sesiunea de urgenta pentru acordarea de finantari nerambursabile se numara si Federatia Share. Asta in ciuda faptului ca organizatia a mai primit in acest an 300.000 de lei de la bugetul local din fondurile nerambursabile destinate ONG-urilor pentru “anul de pregatire 2014 pentru Capitala Europeana a Tineretului.

Acum reprezentantii Federatiei cer 230.000 de lei din totalul disponibil de 350.000 de lei pentru “Cluj Capitala Europeana de Tineret 2015 – trecerea 2014-2015”.

Federatia Share a mai primit aproximativ 61.000 de lei din bugetul local, reprezentand cofinantare pentru doua proiecte, finantate prin Fondul ONG-EEA Grants. Unul dintre proiectele castigate de Federatia Share, prin solicitantul Asociatia Grupul Pont, este “Buget Participativ de Tineret in Cluj 2015, Capitala Europeana a Tineretului”, pentru care este necesara o cofinantare de 9.447 de euro. Valoarea totala a proiectului este de 82.947 de euro. Intr-un alt proiect, in care municipalitatea acorda o cofinantare de 4.300 de euro Federatiei Share, este proiectul Volunteer’s Academy. Valoarea totala a acestuia este de 74.700 de euro.

La sesiunea de urgenta anuntata de Primarie, in care se vor imparti 350.000 de lei, se vor selecta “proiecte din domeniile: activitati culturale, de tineret, activitati sportive, care contribuie la indeplinirea urmatoarelor obiective generale, prioritare: dezvoltarea sinergiilor intre domeniul cultural si alte domenii ale vietii publice clujene – educatie, cercetare, coeziune sociala etc; promovarea dialogului intercultural si punerea in valoare a diversitatii etnoculturale; cresterea vizibilitatii si notorietatii orasului Cluj-Napoca si a scenei culturale clujene; proiecte menite sa sprijine activitatile din cadrul manifestarilor ce se vor desfasura sub genericul Capitala europeana a tineretului.

Pe langa Federatia Share, care evident se incadreaza in criteriile anuntate, au mai solicitat fonduri alte 15 ONG-uri pentru diferite proiecte.

Spre exemplu Consortiul Studentilor din Romania (CSR), patronata de Iancu Serbanescu, cere 9.000 de lei pentru Welcome in Cluj-Napoca, ce ar trebui sa aiba loc in  perioada 15 septembrie – 31 octombrie 2014. CSR a mai primit anul acesta 75.000 de lei pentru Festivalul Transilvania Music Event. In 2013, Transilvania Music Event a fost organizat, in parcarea subterana de la Cluj Arena. Aici au fost invitati Tom Craft, Bare Noise si Bare 9. Cu un an inainte, festivalul s-a desfasurat la Sala Sporturilor, si au fost invitati cativa artisti autohtoni, printre care Grasu XXL, BUG Mafia, Smiley si Delia. In 2011, festivalul s-a tinut in parcarea de la Polus Center, iar principalii invitati au fost Pete Tong, Iris si Vali Barbulescu. In 2010, la acelasi festival au concertat Puya, Smiley si Suie Paparude, tot pe platoul din fata Salii Sporturilor.

Printre proiecte se mai numara si 10 pentru Cluj pentru care Asociatia Ferma de Zane a cerut 21.230 de lei, Quart Fest a Asociatiei Teatrul Imposibil pentru care s-au solicitat 15.000 de lei, Calendar-semn de carte Old Cluj derulat de Asociatia Clujul de altadata, care a cerut 9.400 de lei sau Computation Civil Engineering Architecture a Asociatiei Sens Group pentru care s-au cerut 31.000 de lei.

In total s-au solicitat peste 544.000 de lei.

Foto: Eugen OlariuULTIMA ORĂ

 • Acum 15 mins In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 25 mins In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 43 mins Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 55 mins Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 2 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 2 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 2 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 3 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 3 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 3 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 4 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
 • Acum 4 hours In vizor
  “Krónika” consemnează declaraţia protopopului reformat al “Ţării Călatei”, István M. Vincze: “La noua grădiniţă din Huedin pot veni şi copiii români, dar limba de predare este limba maghiară”
 • Acum 7 hours Eveniment
  169 de inele de peste 6.500 de ani vechime au fost găsite de arheologi pe traseul Autostrăzii A3
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE