Sport

Federația Română de Baschet confirmă: Clubul Universitatea Cluj NU a dorit să înscrie echipa de baschet feminin în Cupa României

Ziar de Cluj vă prezenta ieri situația rușinoasă în care a ajuns echipa de baschet feminin Universitatea Cluj, cea mai titrată echipă de baschet feminin din țară. Clubul a decis să nu înscrie echipa în Cupa României deoarece condițiile impuse de Guvern în actualele condiții epidemiologice ar fi reprezentat un efort financiar mult prea mare. 

”Nu au trimis cerere de înscriere în timpul regulamentar. Au fost contactați la telefon, au fost întrebați dacă nu cumva s-a întâmplat să nu primească e-mailul nostru cu cererea. Au rămas înscriși în Liga Națională. Ei au primit o cerere pe care trebuiau să o trimită înapoi la Faderqație până la o dată anume. Nu au trimis-o, au fost sunați și ne-au spus nu dorim să ne înscriem”, a transmis Federația Română de Baschet pentru Ziar de Cluj.

Mai mult decât atât, reprezentanții Federației Române de Baschet au declarat pentru Ziar de Cluj că la întâlnirea cu cluburile de baschst feminin organizată în urmă cu câteva zile clubul Universitatea Cluj nu a avut niciun reprezentant. 

”A fost de asemenea o ședință cu conducătorii din Liga Națională de Baschet Feminin la care Universitatea nu a participat. Noi am făcut o ședință la Federație în care am încercat să aflăm opinia tuturor pentru repornirea competiției, fiind niște condiții dure impuse de Guvern. Se anunță că vor fi puțin relaxate, dar deocamdată nu e nimic oficial. Probabil clubul Universitatea nu și-a permis să se înscrie cu acele condiții impuse de guvernanți cu 14 zile de izolare, probabil nu și-au permis”, au explicat reprezentanții Federației Române de Baschet.

Ziar de Cluj v-a prezentat în materialul anterior situația financiară a clubului care nu arată atât de rău și nu demonstrează că ar avea probleme financiare care să nu permită participarea la competițiile sportive. 

Ministrul Sportului, Ionuț Stroe e declarat că va fi eliminată obligativitatea cantonamentului de 14 zile, sportivii vor avea nevoie doar de un test negatic de COVID pentru a participa la competițiile sportive. 

Citește și:

Universitatea Cluj, cea mai titrată echipă de baschet feminin din țară, NU s-a înscris în Cupa României

„La sporturile în sală pe durata competiţiei va fi necesar un rezultat rezultat negativ la teste fără a mai fi nevoie de acea perioadă de izolare de două săptămâni. Eu mă aştept ca prin această măsură cei din cluburi, federaţii şi sportivii să preia o mare parte a responsabilităţii unui control mult mai riguros, o anumită disciplină de care este nevoie care să limiteze posibilă expunere a sportivilor la coronavirus. Am permis, de asemenea, şi în zona de amatori ca sportivii să îşi desfăşoară activitatea, cum ar fi alergările montane, ciclismul, care din punct de vedere legal vor putea fi accesibile tuturor. Există foarte mulţi care practică ciclismul şi alergările montane”, potrivit ministrului Stroe. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *