Sport

Federatia Romana de Baschet anunta: Orice meci se va tine numai cu aviz de la Directia de Sanatate Publica

Scris de 278

Federatia Romana de Baschet informeaza ca seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, dr. Raed Arafat, impreuna cu secretarul de stat al Ministerului Sanatatii, Horatiu Moldovan, au anuntat in cadrul unei conferinte de presa mai multe masuri care sunt luate incepand de duminica si pana in data de 31 martie, cu posibilitatea de prelungire, pentru a limita astfel raspandirea coronavirusului (COVID-19).

Pe aceasta cale, FRB anunta toate structurile sportive afiliate care au calitatea de organizator al unor meciuri de baschet, indiferent de categoria de varsta, ca trebuie sa respecte si sa duca la indeplinire deciziile autoritatilor referitoare la interzicerea activitatilor sportive in aer liber sau in incinte cu participarea unui numar mai mare de 1000 de oameni. In cazul activitatilor sportive cu un numar mai mic de participanti, decizia apartine autoritatilor locale, respectiv DSP (cu aviz obligatoriu).

Mai jos va prezentam mesajul publicat astazi de Ministerul de Interne – Grupul de Comunicare Strategica cu referire la masurile care vizeaza atat activitatile publice, cat si activitatile private, pentru a preveni raspandirea COVID-19:

“Incepand de astazi, 8 martie 2020, sunt interzise manifestarile publice sau private, in spatii deschise sau inchise, cu un numar de participanti mai mare de 1000 de persoane. Aceasta masura este obligatorie, la nivel national, pentru toti agentii publici si privati si nu este supusa negocierii, exceptiilor, neputand fi amanata. De asemenea, evenimentele la care este estimata participarea unui numar mai mic de persoane pot fi organizate doar dupa obtinerea aprobarii de la Directiile de Sanatate Publice locale.
Acceptul sau refuzul organizarii va fi transmis in baza unei analize care tine cont de natura evenimentului, grupa de varsta a participantilor, modalitatea in care participantii ajung la eveniment si durata deplasarii catre eveniment, daca exista posibilitatea ca la eveniment sa participe persoane pentru care exista posibilitatea sa fi fost in zone de risc sau sa fi intrat in contact cu persoane contaminate. Aceasta decizie este valabila pana la data de 31 martie 2020 pe intreg teritoriul national al Romaniei si exista posibilitatea prelungirii, in functie de evolutia situatiei. (…) Le reamintim cetatenilor sa ia in considerare doar informatiile verificate prin sursele oficiale si sa apeleze pentru recomandari si alte informatii la linia TELVERDE (0800 800 358).”

Totodata, conducerea executiva a FRB se va intruni la inceputul saptamanii pentru a analiza masuri suplimentare pentru Campionatele Nationale de Baschet.ULTIMA ORĂ

 • Acum 12 hours In vizor
  În loc să-i dea una peste ceafă ”euroderutatului” Rareș Bogdan pentru ieșirea putinist-teroristă de ieri, Klaus Iohannis îl mângâie pe creștet: ”L-a luat puțin valul”…
 • Acum 12 hours In vizor
  În scandalul de achiziție cu dedicație a BMW-urilor pentru Poliția română de la amicul Schmidt al președintelui Klaus Iohannis, Bode vrea să ne zică că ”Cei patru evangeliști au fost trei: Luca și Matei”
 • Acum 16 hours Rautacisme
  Boc aruncă pisicile moarte ale metroului şi centurii metropolitane pe masa Ministerului Transporturilor
 • Acum 17 hours Eveniment
  SĂ NE INTOXICĂM “SĂNĂTOS”: Napolitane cu SALMONELLA, retrase din toate magazinele LIDL din țară. ANSVSA: “Poate provoca afecțiuni grave”
 • Acum 17 hours Eveniment
  Acid acetic amestecat cu apă, “marcă” “tradiţională”: Oţet vândut ca provenind din vin, scos de pe raft de ANPC
 • Acum 18 hours Politica
  USR Cluj are candidat la preşedinţia filialei: deocamdată un deputat
 • Acum 18 hours In vizor
  DEMOCRAŢIE, DAR PÂNĂ ÎI DĂM ÎN GÂT PE TRĂDĂTORI! I-au tăiat microfonul lui Traian Băsescu pe când citea lista marilor politicieni europeni care s-au angajat în solda Moscovei
 • Acum 19 hours PubliNews
  „Zilele Clujului” aduc musicalurile „Fantoma de la Operă”, „Mamma Mia”, „Moulin Rouge”, „Cats” și „Grease” pe scena din Iulius Parc
 • Acum 20 hours In vizor
  TERORISTUL LIBERAL: “Euroderutatul” Rareş Bogdan ameninţă Uniunea Europeană cu înfometarea, de zici că-i Putin
 • Acum 20 hours Politica
  Marcel Ciolacu, scrisoare către șefii din Parlament în privinţa băieţilor deştepţi din energie
 • Acum 20 hours Politica
  Țeapa luată de România în afacerea cu vaccinuri – Ministrul Rafila: “Cantitatea contractată este aşa de mare, încât nu avem ce să facem cu ea”
 • Acum 2 days Din oras
  MERSUL PITICULUI pe Tăietura Turcului. S-A MAI FĂCUT UN PAS!
 • Acum 2 days Politica
  SE NAȘTE NOUL BANCOREX. ”Securiști”, pregătiți-vă devalizările, iar politicienii pilele, cunoștințele și relațiile. Că Ciucă anunță înființarea Băncii de Dezvoltare, cu capital de stat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE