Sport

Fed Cup, din nou la Cluj. Cum au decurs negocierile şi de ce zgura din Sala Polivalentă va fi una specială

Anunţul făcut joi de către Federaţia Română de Tenis (FRT), care a stabilit Clujul din nou gazdă pentru un meci de Fed Cup al României, de data aceasta contra Germaniei, nu a surprins multă lume.

Atmosfera existentă în tribune la România-Cehia, disputat weekendul trecut, a fost unul dintre factorii principali pentru care tenisul va reveni în Sala Polivalentă, evenimentul din aprilie fiind adus la Cluj şi în baza parteneriatului existent între primarul Emil Boc şi preşedintele FRT, George Cosac.

„Aşa cum s-a obişnuit fiecare federaţie cu noi, după ce se desfăşoară un eveniment aici se revine cu alte evenimente. Aşa a fost şi în cazul FRT, şi noi şi primăria am avut o relaţie foarte fair-play cu ei şi presupun că şi asta a contat, nu doar organizarea şi Sala Polivalentă. S-au purtat discuţii, negocieri, dar au durat puţin pentru că pot să spun că ne-am gândit unii la alţii în acelaşi timp, după ce am aflat că meciul va avea loc în România. Se va juca pe zgură, una care va fi adusă special pentru un meci în sală, amenajarea terenului nefiind foarte dificilă. Parchetul demontabil pe care îl avem va fi luat, va rămâne şapa goală şi peste ea va veni suprafaţa de zgură. Deocamdată nu ştim de unde va fi adusă această zgură, dar cert este că ea va conveni cel mai mult jucătoarelor noastre”, ne-a declarat directorul Sălii Polivalente clujene, Ionuţ Rusu.

Potrivit acestuia, felicitările au curs din toate părţile la începutul săptămânii, după organizarea meciului dintre România şi Cehia, atât autorităţile locale clujene, cât şi Federaţia Română de Tenis primind laude inclusiv de la ITF, forul suprem al tenisului, conform CJSport.ro.

„A fost un eveniment care a pus Clujul definitiv pe harta sportului european. În multe oraşe s-ar construi o sală doar pentru un singur eveniment, cum ar fi Fed Cup-ul, Campionatul European de Gimnastică sau cel de baschet, ce vor avea loc tot la Cluj. Ne-am obişnuit să vină la noi Federaţia Română de Handbal, cea de tenis, weekendul viitor avem şi România-Turcia la baschet feminin. Sportul la nivel înalt şi-a făcut casă în Sala Polivalentă, de altfel pentru asta ea fiind şi construită”, a mai spus directorul sălii clujene.

România-Germania, meci pentru barajul de menţinere în Grupa Mondială la Fed Cup, va avea loc în 16 şi 17 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *