In vizor

FÂSÂIALA ATRAGERII DE FONDURI EUROPENE: Ditamai județul și, în 2016, a atras fonduri externe nerambursabile puțin peste un amărât de milion de euro!

Ce ne place nouă la Ziar de Cluj este momentul în care îi arătăm în vorbele goale pe administratorii politici ai Unităților Administrativ Teritoriale din județ.

Vi-i amintiți cu mâna fermă pe cărămida de euroi a fondurilor nerambursabile cu care se băteau în pieptul generos că le vor atrage pentru bunăstarea și propășirea județului?

Ei bine, făceau, ca de obicei, gargară.

Un Raport al Curții de Conturi ne arată că administratorii politici ai județului Cluj nu au fost capabili să atragă în investițiile județului (a întregului județ!) decât cu puțin peste 1 milion de euro! Bugetul pe un proiect al unor entități particulare, pe cel mai amărât dintre proiecte.

„În exercițiul bugetar 2016 nu au fost contractate credite externe, dar au fost contractate credite interne în valoare de 15.174 mii lei și s-au efectuat plăți reprezentând rambursări de rate și dobânzi aferente în sumă de 11.748 mii lei.”

 

Nu este de mirare deci, faptul că municipalitatea lui Boc, deși plătește un departament pentru atragerea de fonduri externe nerambursabile, anul acesta dă peste jumătate de milion de lei unei firme cu legături penale să-i „ofere consutanță” pe astfel de proiecte.

Primăria Cluj Napoca a atribuit la mijlocul acestei luni un contract de peste jumătate de milion de lei firmei ieşene AXXA REGIONAL MANAGEMENT SRL care va trebui să asigure administraţiei conduse de Emil Boc consultanţă privind fondurile europene. Firma a subcontractat o parte din lucrări unei societăţi care face afaceri cu un ”satelit” de-a lui Liviu Dragnea. Firma Axxa Regional Management este fondată de o fostă directoare din administraţia ieşeană care a fost trimisă în judecată pentru corupţie împreună cu Cristian Adomniţei, fostul preşedinte al PNL Iaşi. (Sursa: Gazeta de Cluj)

Ca să știți și dumneavoastră, stimați cititori, contractele de “consultanță” sunt cea mai lesne sursă de para-ndărăt în politică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *