In vizor

Fara "surprize" la ghiseele de la Finante. Clujenii vor putea afla de pe Internet ce dari au de platit

Scris de 771

Clujul va intra de la 1 ianuarie 2015 in randul judetelor ai caror locuitori isi vor putea accesa datele fiscale pe Internet. Inca nu se pot face si plati in acelasi mod, insa oficialii Directiei apreciaza ca vor scadea semnificativ cozile de la ghiseele institutiei. 

Serviciile “Spatiul privat virtual” si “Buletinul informativ fiscal” functioneaza deja, insa pot fi accesate doar de contribuabilii persoane fizice din Bucuresti si judetul Ilfov. Clujenii vor putea sa beneficieze de acestea doar de la inceputul lunii ianuarie a anului viitor. 

“Este o prevedere legislativa care deocamdata functioneaza doar in Bucuresti si Ilfov, apoi intra cateva judete din sudul tarii si din Moldova, iar din ianuarie va fi functionala si la noi”, a precizat Gligor Gavris, purtator de cuvant al Directiei Finantelor Publice Cluj.

Mai exact, prin aceste mijloace, se vor putea transmite organului fiscal cereri, inscrisuri si documente si putea obtine la cerere date precum situatia obligatiilor fiscale la zi, situatia contributiilor fiscale declarate de angajatori sau acte fiscale emise in forma electronica de catre organele fiscala. Ar intra aici declaratiile de impunere anuala aferente veniturilor “realizate incepand cu anul 2013 si emise dupa data de 1 septembrie 2014”.

De asemenea, persoanele fizice vor avea acces la informatii de specialitate cum ar fi calendarul obligatiilor fiscale, ghiduri fiscale, noutati legislative sau comunicate de presa. 

Oficialii directiei clujene speram ca in acest fel se vor reduce cozile la ghisee, multa lume se prezinta doar pentru a solicita informatii.

“Este important faptul ca si persoanele fizice isi vor putea vedea pe Internet situatia fiscala. Inca nu se pot face si plati in acest fel, este un demers la care Ministerul pentru Societatea Informationala lucreaza de doi ani, dar e un pas important”, a mai spus Gavris.

Contribuabilii clujeni vor putea sa utilizeze aplicatia de inregistrare utilizatori, accesand un link-ul pentru inregistrare persoane fizice de pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Directia Finantelor Publice Cluj are in evidenta in acest moment peste 27.800 de persoane fizice. Clujenii s-au plans in ultimii ani de cozile infernale de la ghiseele institutiei, inregistrate atat la depunderea diferitelor declaratii si situatii, cat si la plata acestora.

Foto: ziuadecluj.realitatea.netULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Politica
  „Eu nu vreau USL”, afirmă Marcel Ciolacu: „USL s-a făcut împotriva cuiva. Domnul Băsescu și-a câștigat calitatea de dușman. Eu nu am dușmani, am adversari politici”
 • Acum 7 hours Vocea ta
  Dragoș Damian taie avântul politicienilor: ”Muncitorilor din fabrici, șantiere și agricultură le datorăm revizuirea în sus a perspectivei de țară”
 • Acum 10 hours Din oras
  Celebra păruială din PSD CLUJ se termină în instanță
 • Acum 12 hours Eveniment
  Un bebeluș, descoperit spânzurat într-un apartament închiriat din Alba Iulia, împreună cu tatăl în grija căruia fusese lăsat. Proprietarul apartamentului care era din Turda nu le-a dat acordul polițiștilor să spargă ușa, aceștia fiind nevoiți să-l aștepte să se deplaseze în Alba Iulia
 • Acum 13 hours Sport
  HULIGANISM: ”PUMNI ȘI CAPETE ÎN GURĂ SUB TRICOLOR” între români la meciul cu Andorra
 • Acum 14 hours Eveniment
  SINDROMUL ”DALĂ A LA CLUJ” LOVEȘTE ȘI TURDA: Turdenii, speriați că li se betonează tot centrul și rămân fără spații verzi
 • Acum 1 day Sport
  Ambele echipe de baschet, din Cluj și Oradea, pedepsite după scandalul din ”Oradea Arena”
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu, după anunțul Fitch privind îmbunătățirea perspectivei de ţară a României: ”Aceasta este diferenţa dintre actuala coaliţie şi dezastrul făcut de nişte gnomi guralivi de dreapta”
 • Acum 1 day Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 2 days Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 2 days Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 2 days Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 2 days Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE