Politica

Fără niciun ștrand funcțional sută la sută în Cluj-Napoca, de imediat 20 de ani de mandat, Emil Boc anunță în presa de chitanțier ”OZN”-uri de natație. Știm, nu v-ați plictisit încă de povestea cu ce OSĂ avem în Borhanci

Scăpat la declarații în presa de chitanțier (aia care nu-i pune întrebări incomode), în fiecare lună primarul Emil Boc reia în buclă temele lui OSĂ avem, OSĂ se construiască, OSĂ facem, OSĂ dregem, ca, în final doar praful de pe tobă să-l culegem. Finalul de săptămână ne-a regăsit cu Boc în fața unui microfon prietenos anunțând triumfalist cum s-a mai avansat 1 milimetru înspre direcția faptului că OSĂ avem un bazin de înot de ultimă generație care OSĂ fie inaugurat în următorii ani la Cluj. Lucrările OSĂ coste aproape 130 de milioane de euro și OSĂ înceapă în următoarele luni. Următoarele luni ale cărui an?

Dacă nu v-ați săturat de povestea HUB-ului educativ pe care Emil Boc și măreața-i administrație publică locală incapabilă să restaureze un turn în 7 ani, turn construit într-un an undeva prin anii 1500, incapabilă să construiască 1,5 kilometri de drum decât în 5 ani, ei bine OSĂ aveți parte în minim 2 ani măcar de bazinul olimpic al acestui HUB dintr-un cartier mărginaș al orașului (după cum plastic se exprimă presarul de chitanțier). Fiți atenți cum brațu-i generos (al Însuși Lui, Maestrului și Primarului), milioane de euro împarte din ”epuizatul” buget local al municipiului.

”23 milioane euro pentru construirea bazinului de înot în cartierul Borhanci. A fost atribuit contractul de proiectare și execuție. În urma finalizării procedurii de licitație și evaluare, a fost atribuit contractul privind serviciile de proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții „Bazin de înot și echipare tehnico-edilitară în cartierul Borhanci” – care face parte dintr-un proiect mai amplu al municipiului Cluj-Napoca, Hub-ul Educațional Borhanci. Câștigătorul licitației este Asocierea MBS Group (lider), ASA CONS România (asociat), POLIART (asociat)”.

Amaflat și că: ”Prin acest proiect, municipalitatea clujeană urmărește dezvoltarea infrastructurii educaționale și de sănătate (este prevăzut în complex o unitate de sănătate – centru de excelență pentru protonoterapie), dezvoltarea infrastructurii sportive (bazin de înot, bază sportivă) și pădure-parc.”

Curge laptele și mierea edificiilor de interes public peste Borhanci, căci, cu această ocazie, vor fi realizate lucrările tehnico-edilitare pentru întregul HUB educațional, în valoare de 6,7 milioane euro.

E? Ce de banipentru tehnicul-edilitar al unui HUB educațional?! Deși, dacă mai scazi 400.000 de euro îți cumperi o iunutilă clădire de la BCR-ERSTE Bank – și acoperi și o țeapă imobiliară pe care această bancă i-a tras-o Clujului pe vremea lui Funar!

Dorim să dezvoltăm o infrastructură de natație modernă. Astfel, proiectul prevede construirea unei clădiri pe 3 niveluri cu un bazin de înot acoperit, capacitate de 1000 de spectatori și zone dedicate competițiilor sportive de natație. Sunt cuprinse: bazin olimpic de înot, bazin olimpic de sărituri, zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, bazin de inițiere, saune, jacuzzi, vestiare și zonă administrativă. Valoarea totală estimată a achiziției: 127.014.505,50 lei fără TVA”.

Săptămâna aceasta musai trebie să apară în eterși trompețica lui Boc, Dan Tarcea, să ne zică și el aceleași lucruri. Să intre mesajul în capul bocălăilor. Crede, nu întreba, crede, nu cerceta!

CITEȘTE: Soarta viitorului hub educațional din Borhanci ar putea fi analizată în Consiliul local: „Și bazinul de înot e prins în proiect. Mai rezolvăm o problemă scadentă a orașului”

CITEȘTE: Băiete, încă o tură de randări pe calculator şi powerpointuri pentru presa de chitanţier! Boc vorbeşte despre stadiul investiţiei care OSĂ fie în Borhanci. Stadiul e că s-au mai făcut nişte randări şi slide-uri în powerpoint