In vizor

Fara carusel in Piata Unirii, dar cu mai multe casute – conceptul Targului de Craciun 2014 la Cluj

Scris de 581

Piata Unirii s-a umplut deja de stive de lemne, grinzi si scanduri care vor sta la baza eternului patinoar amplasat in centrul Clujului in fiecare an in preajma sarbatorilor de iarna. Evenimentul din acest an nu va fi cu mult mai special decat anul trecut, dupa cum ne-a dezvaluit organizatorul Sergiu Liti: noutatea consta in cresterea numarului de producatori de la casutele Mosului.

Ca in fiecare an, inaugurarea Targului de Craciun din Piata Unirii va avea loc la inceputul lunii decembrie, si tot ca in fiecare an, fara ca vreo echipa de specialisti sa fi lucrat la un concept atractiv, demn de o capitala europeana. La Bucuresti, de pilda, Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc a pus la cale reduceri de 50% la hoteluri in weekend-urile din decembrie, un tur al barurilor din Centrul Vechi si un targ de Craciun la Romexpo, pentru care se negociaza cu municipalitatea o linie de transport gratuit pentru turisti pe traseul Piata Unirii Universitatii – Piata Victoriei – Romexpo.

La Cluj, primaria a anuntat o “Cortina de lumina”, mai exact un tunel asemanator celui de anul trecut, care va costa nu mai putin de 38.000 de euro, fara TVA.

“Noutatea va fi ca vom avea un targ mult mai mare decat anul trecut. Vom avea cam 50 de producatori la casute. Cea mai mare parte sunt din zona Clujului, dar si din restul Transilvaniei. Vom avea la Casutele Mosului produse de artizanat, dulciuri, castane coapte, produse culinare de sezon, un atelier de fabricare a globurilor si altele”, a declarat Sergiu Liti, organizatorul evenimentului, pentru Ziar de Cluj.

De Sarbatorile de Iarna din 2013, in Piata Unirii au fost cam 25-30 de casute, langa nelipsitul patinoar. Vizitatorii au putut cumpara la fata locului vin fiert, ceai, preparate de sezon cum ar fi “pomana porcului”, carnaciori, cadouri sau produse de artizanat confectionate de cei de la Asociatia Mesterilor Populari clujeni. A fost anuntata si o surpriza, care s-a materializat ulterior intr-un carusel.

In timp ce Clujul era naclait in ghirlande stridente, Mos-Craciuni sinistri si o piata centrala acoperita de un patinoar si de eternele gherete cu vin fiert si carnati, a fost al saptelea an in care Sibiul a dat tonul Sarbatorilor in toata tara. Piata Mare oferea nu doar miresme de castane prajite, migdale pralinate, turta dulce si vin fiert, ci si un program cultural din care nu lipsesc concertele de colinde, muzica gospel, jazz si rock’n’roll, spectacolele folclorice si de teatru. Targul de Craciun a fost introdus in pachetele turistice oferite de hotelierii din Sibiu, principalul scop al evenimentului fiind promovarea turistica a orasului. Turistii din alte orase au putut opta pentru un pachet complet care includea cazare pentru doua nopti, ghidaj in centrul istoric al orasului, un voucher de intrare la patinoarul din incinta Targului de Craciun si un cadou surpriza. ULTIMA ORĂ

 • Acum 17 mins Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 2 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 4 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 4 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 4 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 6 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 6 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 7 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 8 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 9 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 18 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 23 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 1 day PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE