In vizor

FĂRĂ ALT MERIT DECÂT SLUGĂRNICIA, SE RETRAGE-N PENSIE SPECIALĂ: În plin scandal, Klaus Iohannis a semnat pentru pensionarea chestorului Liviu Vasilescu, fost șef al Poliției Române, ulterior șef DGA

La 56 de ani, pentru că și-a servit cu strășnicie propriile interese și pe cele ale șefilor săi politici, fostul șef al Poliției Rpmâne, ulterior șef al DGA, chestorul de miliție Liviu Vasilescu, se retrage-n pensia specială. Cu generozitate Klaus Iohannis a avut timp între o partidă de golf și o vacanță sudată de un concediu să-i semneze retragerea. Retragerea unuia care a demisionat după ce a făcut pe cioclul la înmormântarea unui mafiot. Acesta a fost ”negociatorlu” din biserică cu membrii ai  clanului Duduianu cu privire la desfășurarea înmormântării interlopului Emi Pian.

Deciza ar fi fost luată imediat după ce un tânăr ofițer l-a acuzat că ar fi făcut presiuni ca să-și prezinte scuze, după o dispută, unui judecător de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

În contextul acestui scandal, sindicatul polițiștilor Europol i-au cerut demisia. Chestorul Vasilescu și-ar fi depus cererea multe săptămâni, dar noul scandal în care este implicat a grăbit plecarea sa la pensie.

Judecătorul Alin Sorin Nicolescu, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a admis, referindu-se la acuzaţiile formulate la adresa sa de către un tânăr ofiţer de la Serviciul Teritorial Olt al Durecţiei Generale Anticorupţie (DGA) că a sunat la DGA pentru a reclama atitudinea avută de acesta în timpul unui examen de licenţă la care magistratul era supraveghetor.

Magistratul a spus că a avut „o discuţie informală” cu şeful DGA, Liviu Vasilescu şi că ar fi trebuit să facă reclamaţie scrisă pe numele tânărului ofiţer pentru comportamentul acestuia din timpul examenului. Magistratul afirmă că unii colegi ai absolventului care susţineau şi ei examenul de licenţă s-au plâns că îi „deranjează şi perturbă” şi reclamă că, la 50 de ani, nu a primit respectul cuvenit din partea unui tâmăr de „23 sau 24” de ani.

Într-o declaraţie dată jurnaliştilor de la Epoch Times, judecătorul Alin Sorin Nicolescu l-a acuzat pe poliţistul Giorgian Ciorîia de lipsă de „respect”, Nicolescu invocând diferenţa de vârstă dintre el şi tânărul absolvent de facultate.

”Greşeala mea e următoarea, trebuia să fac o sesizare scrisă din partea Universităţii, atitudinea lui a fost total nedemnă în timpul derulării examenului. (…) Orice spuneam, vocifera, şi era un examen serios, i-am atras atenţia de mai multe ori, la un moment dat nişte fete, studente, mi-au atras atenţia că le deranjează, nu ştiu ce voia să facă, nu fac afirmaţii… totuşi, era un examen serios, e o relaţie profesor-elev, puţin respect aşa, puţin respect, bă’, totuşi, am 50 de ani, el are 23 sau 24!”; a declarat cu tupeu grețos, magistratul, pentru Epoch Times.

Dacă mai vedeți vreun polițist încremenit în poziția de drepți la portiera vreunei mașini de lux din care tocmai a extras niște droguri și îngânând, slugarnic: ”circuați, circulați”, să știți că este și consecință a faptului că numeroase deșeuri umane precum Horodniceanu l-au întrebat ”știi cine sunt eu?”, că numeroși judecători umflați de morga lui ”știi cine sunt eu”, politicieni, cumetrii mafiot-economici, i-au întrebat șeful ierahic: ”îl mai ții?” șamd.
Toată șmechereala aceasta a impunității în fața regulilor și legilor este complice la uciderea celor doi tineri din 2 Mai și nu numai.
Șmechereala aceasta grețoasă o practică și Emil Boc în Cluj-Napoca când abrogă trei legi cu ocazia Untold și nimeni nu-i dă una peste mușchii umflați de voință politică. Că are posibilitatea de a vorbi despre cine e el cu șefii tuturor celor care l-ar putea trage la răspundere.