In vizor

Fany, "out" din zona metropolitana

Reprezentantii ARR au anuntat in 10 aprilie Consiliului Judetean ca au retras licentele de transport pentru Fany, insa reprezentantii companiei au atacat decizia in instanta. La sfarsitul saptamanii trecute magistratii Tribunalului Cluj au respins cererea de suspendare a deciziei de retragere a licentelor. Potrivit legii, societatea era obligata sa mai presteze servicii de transport timp de 60 de zile de la data retragerii licentelor, iar termenul expira maine, 10 iunie.

Autoritatea Rutiera Romana a intocmit adresele de  retragere a licentelor  de transport pentru operatorii care efectueaza transport in zona metropolitana  inca din data de 9 aprilie. Conform legislatiei in vigoare licenta de transport de retrage cu o notificare prealabila de  60 de zile, in cazul unor abateri grave de la prevederile caietului de sarcini.

„Ce se va intampla de maine cu transportatorii din zona metropolitana poate doar Asociatia de Transport Metropolitan sa ia o decizie. CTP-ul este un simplu operator de transport. In mod normal si  firesc ar fi ca ARR, ISCTR si Politia  Romana sa verifice masinile operatorilor respectivi. Cred ca problema transportului in zona metropolitana Cluj se va  reglementa  pana la sfarsitul acestei saptamani”, a declarat Liviu Neag, director CTP.

Reprezentantii ARR Cluj au afirmat ca licenta de transport este de drept retrasa inca din data comunicarii catre operatorul Fany, insa fiind o problema juridica s-a asteptat si decizia Tribunalului Cluj. O data lamurita problema juridica se vor efectua controale mai dese pe traseele de operare ale altor transportatori decat CTP.

Reprezentantii ISCTR nu au putut fi contactati pentru a comenta decizia de vineri a Tribunalului Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *