Afacerea zilei

Familia Retegan a făcut profit de 1,4 milioane euro cu Routier European Transport Gilău. 2020 a fost cel mai bun an al companiei

În anul pandemic 2020 când multe companii au avut pierderi serioase, mai ales în domeniul HoReCa și transporturi, compania Routier European Transport Gilău a mers foarte bine atât din punct de vedere al veniturilor totale cât și al profitului. A reușit să crească de la un câștig net de câteva zeci de mii de euro în 2019 la peste 1,4 milioane euro în 2020. Deținută de familia Retegan, firma are filiale și în Ungaria, Italia și Germania.

Routier European Transport Gilău a fost înființată în 1997 și este deținută în mod egal de Sebastian Bogdan Retegan (50%) și Rareș Ioan Retegan (50%). Din Consiliul de Administrație fac parte Sebastian Bogdan Retegan, Ioan Retegan și Ioan Rareș Retegan.

În 2020, compania a avut o cifră de afaceri de aproximativ 26 milioane euro, în creștere ușoară față de anul 2019 când valoarea veniturilor totale a fost de 24,7 milioane euro. În urmă cu trei ani, transportatorul rutier a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 25 milioane euro. Valoarea veniturilor totale din perioada 2018 – 2020 a fost cea mai mare din ultimii 20 de ani.

2020 a fost cel mai bun an din punct de vedere al profitului. Routier European Transport a declarat un profit net de peste 1,4 milioane euro anul trecut față de 54.700 euro în 2019 și 61.300 euro în 2018. Un profit bun, peste 576 mii euro, a mai avut în 2017.

Numărul mediu de salariați pe care îi avea compania anul trecut era de 138. În anul 2019 avea un număr mediu de 158 de angajați, iar în 2018 avea 187.

Flota Routier European Transport este formată din 120 de camioane cu prelată la care se adaugă flota subcontractată, în general pe perioade de minimum un an, pentru a deservi cerințe speciale ale clienților.

„Toată flota pe care o operăm, atât proprie cât și subcontractata, este dotată cu echipamente GPS, asigurând trasabilitatea mărfurilor pe întreg parcursul lor”, scrie pe site-ul companiei.

Conform aceleiași surse, depozitul propriu situat în localitatea Gilău, județul Cluj, la intrarea pe Autostrada A3, are o suprafață de 5000 mp pentru depozitare,1300 locații de paleți, 700 mp spațiu de cross-docking, 5 rampe hidraulice, 1 rampă pentru încărcare laterală, 12 metri înălțime utilă. Terminalul logistic mai oferă 100 locuri de parcare pentru camioane și 100 locuri parcare capete tractor, este monitorizat video permanent atât în interior cât și la exterior și dispune de echipamente de manipulare a mărfurilor dintre cele mai eficiente.

Șase firme sunt conectate direct de Routier European Transport Gilău:

  • Routier Servicii SRL Gilău – obiect de activitate intermedieri în comerțul cu combustibili, minereuri, metale și produse chimice pentru industrie, deținută de Sebastian Bogdan Retegan (50%) și Rareș Ioan Retegan (50%), cifră de afaceri, anul trecut, 1,7 milioane euro, profit net 127 mii euro și 2 angajați;
  • Retcomp Exim SRL Gherla – obiect de activitate comerț cu amănuntul al altor bunuri noi, în magazine specializate, deținută de Dorina Reghina Retegan (50%) și Ioan Retegan (50%), cifră de afaceri, anul trecut, 265 mii euro, profit net 51 mii euro și 3 angajați;
  • Routier Asigurări SRL Gilău – obiect de activitate activități ale agenților și broker-ilor de asigurări, deținută de Sebastian Bogdan Retegan (40%), Rareș Ioan Retegan (40%) și Ioan Retegan (20%), cifră de afaceri, anul trecut, 8.900 euro, profit net 1300 euro și 1 angajat;
  • Routier IT Infrastructure SRL Gilău – obiect de activitate activități de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client), deținută de Ioan Retegan, cifră de afaceri zero, profit zero și zero angajați;
  • Routier Handling SRL Sântion, județul Bihor – obiect de activitate întreținerea și repararea autovehiculelor, deținută de Sebastian Bogdan Retegan, cifră de afaceri zero, pierderi de aproape 38 mii euro și 6 angajați;
  • Routier Spălătorie SRL Sântion, județul Bihor – obiect de activitate întreținerea și repararea autovehiculelor, deținută de Ioan Rareș Retegan, cifră de afaceri zero, pierderi de peste 35 mii euro și 6 angajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version