In vizor

Familia Cordos, urmarita penal de DNA

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus inceperea urmaririi penale fata de cei trei membri ai familiei Cordos: Alexandru, Mihaiela si fiica Andreea. Sotia senatorului, Mihaiela Cordos, este cercetata pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta in forma continuata, iar senatorul Alexandru Cordos si fiica acestora, Andreea Cordos, sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de complicitate la trafic de influenta, in forma continuata.

In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si indicii din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In intervalul noiembrie 2014 – prezent, suspecta Cordos Mihaiela Lucia a pretins de la mai multe persoane foloase materiale necuvenite cuprinse intre 1.000 – 10.000 lei, pentru ca, prin influenta pe care ea si sotul sau, Cordos Alexandru, o aveau asupra persoanelor cu functii de conducere din cadrul Spitalului Clinic Judetean Cluj, Inspectoratului Scolar Judetean Cluj si a altor institutii publice, sa obtina cumparatorilor de influenta posturi/locuri de munca cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, jurist consult etc.

In perioada ianuarie – aprilie 2015, in activitatea sa infractionala suspecta Cordos Mihaiela Lucia a fost sprijinita si de fiica-sa Cordos Andreea Alexandra, care cunostea faptul ca mama sa primea foloase necuvenite pentru a-si trafica influenta pe langa diferite persoane din institutiile mai sus amintite.

Concret, la data de 24 ianuarie 2015, la solicitarea mamei sale, suspecta Cordos Andreea Alexandra s-a deplasat la locul de munca al unei persoane si i-a remis acesteia subiectele pentru proba orala a unui concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical in cadrul Spitalului Clinic Judetean Cluj.

In alte doua randuri, suspecta Cordos Andreea Alexandra a inapoiat unor persoane o parte din banii pe care mama sa ii primise pentru a-si trafica influenta pe langa membrii comisiilor de examinare din cadrul Spitalului Clinic Judetean Cluj”.

In cauza, se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

A doua abatere pentru senatorul clujean

Senatorul PSD de Cluj Alexandru Cordos a mai fost urmarit penal, in vara anului trecut, pentru ca ar fi transmis unor persoane cercetate de DNA informatii ca erau interceptate.

Procurorii aveau atunci indicii ca „in cursul anului 2014, suspectul Cordos Alexandru a ajutat persoanele cercetate de procurorii anticoruptie, intr-un dosar penal, avertizându-le ca le sunt interceptate convorbirile telefonice”.

El ar fi aflat aceste informatii de la finul sau, ofiterul de politie judiciara Tatar Valentin, care, la data faptelor, lucra in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Cluj.

Informatiile furnizate de senatorul PSD Alexandru Cordos au dat peste cap ancheta in dosarul in care a fost cercetat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu. Astfel, cele doua persoane anchetate in dosarul lui Uioreanu nu au mai putut fi inculpate, pentru ca au evitat sa mai vorbeasca la telefon despre tot felul de afaceri mai putin legale pe care le-ar fi desfasurat in judetul Cluj.

Domnule senator, este al doilea dosar penal in care sunteti cercetat intr-o perioada de 9 luni. Nu credeti ca ar fi timpul sa va prezentati demisia?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *