In vizor

Familia Cordos, urmarita penal de DNA

Scris de 1,782

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus inceperea urmaririi penale fata de cei trei membri ai familiei Cordos: Alexandru, Mihaiela si fiica Andreea. Sotia senatorului, Mihaiela Cordos, este cercetata pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta in forma continuata, iar senatorul Alexandru Cordos si fiica acestora, Andreea Cordos, sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de complicitate la trafic de influenta, in forma continuata.

In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si indicii din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In intervalul noiembrie 2014 – prezent, suspecta Cordos Mihaiela Lucia a pretins de la mai multe persoane foloase materiale necuvenite cuprinse intre 1.000 – 10.000 lei, pentru ca, prin influenta pe care ea si sotul sau, Cordos Alexandru, o aveau asupra persoanelor cu functii de conducere din cadrul Spitalului Clinic Judetean Cluj, Inspectoratului Scolar Judetean Cluj si a altor institutii publice, sa obtina cumparatorilor de influenta posturi/locuri de munca cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, jurist consult etc.

In perioada ianuarie – aprilie 2015, in activitatea sa infractionala suspecta Cordos Mihaiela Lucia a fost sprijinita si de fiica-sa Cordos Andreea Alexandra, care cunostea faptul ca mama sa primea foloase necuvenite pentru a-si trafica influenta pe langa diferite persoane din institutiile mai sus amintite.

Concret, la data de 24 ianuarie 2015, la solicitarea mamei sale, suspecta Cordos Andreea Alexandra s-a deplasat la locul de munca al unei persoane si i-a remis acesteia subiectele pentru proba orala a unui concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical in cadrul Spitalului Clinic Judetean Cluj.

In alte doua randuri, suspecta Cordos Andreea Alexandra a inapoiat unor persoane o parte din banii pe care mama sa ii primise pentru a-si trafica influenta pe langa membrii comisiilor de examinare din cadrul Spitalului Clinic Judetean Cluj”.

In cauza, se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

A doua abatere pentru senatorul clujean

Senatorul PSD de Cluj Alexandru Cordos a mai fost urmarit penal, in vara anului trecut, pentru ca ar fi transmis unor persoane cercetate de DNA informatii ca erau interceptate.

Procurorii aveau atunci indicii ca „in cursul anului 2014, suspectul Cordos Alexandru a ajutat persoanele cercetate de procurorii anticoruptie, intr-un dosar penal, avertizându-le ca le sunt interceptate convorbirile telefonice”.

El ar fi aflat aceste informatii de la finul sau, ofiterul de politie judiciara Tatar Valentin, care, la data faptelor, lucra in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Cluj.

Informatiile furnizate de senatorul PSD Alexandru Cordos au dat peste cap ancheta in dosarul in care a fost cercetat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu. Astfel, cele doua persoane anchetate in dosarul lui Uioreanu nu au mai putut fi inculpate, pentru ca au evitat sa mai vorbeasca la telefon despre tot felul de afaceri mai putin legale pe care le-ar fi desfasurat in judetul Cluj.

Domnule senator, este al doilea dosar penal in care sunteti cercetat intr-o perioada de 9 luni. Nu credeti ca ar fi timpul sa va prezentati demisia?ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Vocea ta
  CLUJ-NAPOCA, VÂNDUT DE BOC. CLUJENII ALUNGAȚI DIN PROPRIILE PARCURI ȘI PIEȚE. Zice organizatorul mizeriei de Târg de Crăciun din Piața Unirii: ”Nu vă integrați” și alungă Asociația NUCA din spațiul public. Că doar a dat trei lulele, trei surcele la buget, e stăpân!
 • Acum 5 hours Editorial
  A minți și a fura constituie avantaj la angajare, la numirea în funcții, la cățărarea pe scara profesională și socială. Imposture este dorită, că poate fi controlată
 • Acum 8 hours Politica
  ÎNCĂ O MITĂ SALARIALĂ PENTRU BUGETARI: La ”Prima de Osânză” se mai dau 10 procente majorări salariale. Punctul de pensie se majorează cu 12,5%. Să aibă nesimțiții de cumetrie, pensionari de lux ai statului interlop român și pensie majorată, și salariu majorat
 • Acum 20 hours Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 22 hours PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 1 day Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 1 day Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 1 day Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 1 day Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 1 day Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 1 day Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE