Din oras

Famila Gadola va detine noul mall din Cluj. Se va construi in Piata Abator

Scris de 10,906

In Piata Abator din Cluj-Napoca, va fi construit un nou centru comercial, care va apartine familiei Gadola. Deocamdata, Stefan Gadola, co-fondatorul Energobit, nu se grabeste in a oferi foarte multe detalii despre noua constructie, aceasta fiind inca in perioada de proiectare. Anul viitor, familia Gadola spera sa obtina autorizatia pentru constructie, astfel incat, in cel mult doi ani si jumatate, constructia sa fie finalizata. Familia Gadola are un contract cu firma SC Arhimar Serv SRL pentru proiectarea constructiei.

Anul viitor familia Gadola spera sa obtina autorizatia de constructie pentru un nou centru comercial, care se va numi Riverside. De altfel, numele pe care l-au ales vine sa identifice constructia cu zona in care va fi ridicata. Cu toate acestea, omul de afaceri Stefan Gadola precizeaza ca inca se lucreaza la partea de proiectare si e prea devreme pentru a oferi detalii despre aspectul constructiei.

“Proiectul nu este dat spre autorizatia de constructie. Dupa ce va fi dat, se va sti mai exact. Momentan, se lucreaza la proiectul care va fi, probabil, predat in acest an pentru autorizatie. Abia dupa aceea vom vedea ce vor spune si cei de la Primarie si ce conditii trebuie indeplinite. E putin prematur sa spunem de acum ce va fi acolo si cum va arata pana cand nu avem un acord”, explica Stefan Gadola.

Sursa Foto: adevarul.ro

In urma unui concurs de proiecte, SC Arhimar Serv SRL a castigat contractul pentru proiectarea centrului comercial, care va cuprinde o suprafata de 28.000 de metri patrati. 

“Vorbim despre o suprafata de 28.000 de metri patrati. Proiectul va presupune un complex, un mall si locuinte, dar inca este in faza de propunere. Anul acesta s-a pornit proiectarea, iar de acest lucru se ocupa firma Arhimar. A fost un concurs de proiecte si au castigat ei”, completeaza omul de afaceri. 

In ceea ce priveste concurenta cu celelalte centre comerciale din Cluj, Stefan Gadola afirma ca “nu exista nicio frica pentru nimic in lume si nici altora nu le este frica. E normal sa se construiasca si sa se faca aceste locuri”. In plus, ceea ce aduce nou acest complex este “o arhitectura frumoasa, noua, intr-un loc aproape de centrul Clujului, care sa aiba un farmec”, spune Gadola.

Viitorul mall “Riverside”, informeaza omul de afaceri, va avea, cel mai sigur, doua nivele, plus parcari subterane. Odata incepute lucrarile, timpul de lucru pe care-l estimeaza Stefan Gadola este de doi ani si jumatate.

“Va fi gata in doi ani jumate. Am spus un termen maxim, care in mod sigur se va respecta”, garanteaza co-fondatorul Energobit.  

Proiectantul general al “Riverside” este SC Arhimar Serv SRL, firma fondata de managerul general Claudiu Botea in 1998. Cei de la Arhimar s-au ocupat si de proiectarea altor centre comerciale din Cluj precum Atrium Center, Akademia Shopping Center si Iulius Mall.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 8 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 9 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 10 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 10 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 10 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 11 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 11 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 12 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 12 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 12 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 13 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 13 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE