Justitie

Falimentul lui SILE Pușcaș. Restaurantele Sakura și AMAGUSTO au datorii de peste 3 milioane de lei

 

La mai puțin de doi ani de la inaugurarea centrului comercial Platinia, ”investițiile” din banii de pe gunoaiele sătmărenilor s-au dovedit păguboase. Cei doi parteneri de afaceri ai lui Sile Pușcas au ajuns în faliment cu firma Food Hub, societatea comercială prin care funcționau restaurantele AMAGUSTO și SAKURA din Platinia Shopping Center.

 

Food Hub SRL și-a cerut insolvența și respectiv falimentul, din cauză că restaurantele nu aveau clienţi. Mai mult, cei doi administratori Emil Cosmin Sindean și Mihai Sandor Szabolocs au reușit să țepuiască angajații, furnizorii și colaboratorii de pe cele două localuri.

 

La masa credală, Sile Pușcaș e protejat

După deschiderea procedurii de faliment, la masa credală s-au înscris 40 de angajați, în frunte cu chef-ul filipinez, Baluyot Jefferson Andamo, cel care lucra în restaurantul asiatic Sakura.  Aceștia cer de la partenerii de afaceri ai lui Sile Pușcaș  suma de 101,582.00 lei, reprezentând restanțele salariale. Din totalul salariilor datoriate, 10 % reprezintă restanţa pe care o are Sakura la chef-ul Andamo Baluyot.

 

Potrivit surselor Ziar de Cluj, Sile Pușcaș, în goana după faimă și ”afaceri” discutate în cercurile sociale din Cluj-Napoca, ar fi luat din Florisal, firma sa de salubritate de la Satu Mare, câteva milioane pentru a le băga în cele două restaurante: Sakura și Amagusto. Aspectul este confirmat și de faptul că cele mai mari datorii înregistrate de Food Hub SRL, mai mari decât cele la ANAF(jumătate de milion de lei), sunt către Florisal SA, unde Sile Pușcaș este Administrator, iar Ileana Maria Pușcaș este asociat unic.

 Florisal SA cere de la Food Hub 2,385,517.57 de lei.

Iată lista cu firmele cărora Food Hub le datorează bani:

Tot cei doi „patroni”: Emil Cosmin Sindean și Mihai Sandor Szabolocs apar si pe Platinia Management, firma care se ocupă cu „administrarea imobilelor pe baza de comision sau contract„.

La ora actuală, ambele resturante sunt deschise fără ca vreunul dintre acestea să aibă clienţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *