Anchete

Facebook a decis încă din aprilie 2015 să închidă Liverail. Firma din Cluj, dizolvată

Scris de 567

Gigantul american Facebook hotărâse încă din primăvara anului trecut să închidă Liverail, start-up-ul cu origini româneşti care a fost achiziţionat în anul 2014 pentru 500 mil. dolari de cea mai mare reţea socială din lume pentru o tehnologie de monetizare a clipurilor video, arată un document publicat în Monitorul Oficial de compania din Cluj care opera un centru de soft pentru Liverail, potrivit Ziarului Financiar.

„Având în vedere că Liverail Inc. intenţionează să demareze procesul de dizolvare şi lichidare cu privire la societate (….) Liverail  România a luat la cunoştinţă de intenţia Liverail Inc. de a demara procesul de dizolvare şi lichidare al societăţii şi în acest sens a demarat anumite operaţiuni cu scopul de a facilita procesul de lichidare”, arată o decizie luată de adunarea acţionarilor Liverail România în data de 28 aprilie 2015.

Compania din Cluj, care în anul 2014 a avut un număr mediu de 45 de angajaţi, a fost dizolvată în decembrie 2015, conform datelor de la Ministerul Finanţelor Publice.

LiveRail, companie înfiinţată în urmă cu 9 ani de britanicul Mark Trefgarne, Andrei Dunca şi Sergiu Biriş, dezvoltase o tehnologie ce permite afişarea de reclame în clipurile video online în funcţie de preferinţele şi obiceiurile utilizatorilor. Compania a fost cumpărată în 2014 de Facebook pentru o sumă estimată la 500 mil. $. Reţeaua socială a comunicat luna trecută că închide Liverail. „Închidem Liverail pentru a ne concentra pe metode mai bune pentru a ajuta publisherii să îşi vândă reclamele direct către advertiser, precum şi pentru expansiunea ofertei noastre de reclame video“. ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 2 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 2 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 3 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 3 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 4 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
 • Acum 5 hours In vizor
  Licitația de 180 de milioane de euro pentru 20 de renuri electrice, ”dintre care patru vor circula pe rute din Cluj”, desființată de Asociația Pro-Infrastructură
 • Acum 5 hours Jos palaria
  David Popovici, dublu campion european
 • Acum 18 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 19 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
 • Acum 23 hours Politica
  Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Marinei Române: Îi felicit pentru profesionalism și dăruire pe toți marinarii care și-au legat destinele de mările și oceanele lumii
 • Acum 1 day Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 2 days Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE