In vizor

EXTRACALIFRAGILISTIC! Cică Boc nu a întrunit majoritatea necesară în Consiliul local controlat de el și astfel nu a cumpărat sediul BCR… Măi, să fie, l-au sfidat ”pinguinii” și ”focile” sale?

Monitorul de Cluj anunță că: LOVITURĂ. Primăria Cluj-Napoca nu cumpără, deocamdată, clădirea BCR de pe George Barițiu. Consiliul Local nu și-a dat acordul!

  • Adică Emil Boc nu a reușit să îi convingă pe consilierii săi locali (cărătorii lui de geantă, puși de mânuța sa pe liste), cu care deține majoritatea în Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca, să aprobe cumpărarea sediului BCR.. ?!!?

Măi să fie, te pomenești că Emil Boc ne anunță, așa mai pe ocolite, că nu mai face metrou, prin urmare nu prea mai are de ce să cumpere clădirea?

Ei, aș! De deștepți și de buni în ale administrației ce sunt, pedelo-peneliștii de la cârma municipalității clujene au uitat că hardughia este clasată ”clădire de patrimoniu” și, prin urmare, are nevoie de votul a 2/3 din consilierii locali (nu de jumătate plus 1 cum suntem ”informați de sursa citată”). Consiliul local e format din 27 de consilieri. Conform prevederilor Codului administrativ, se consideră majoritate calificată primul număr natural mai mare decât valoarea numerică rezultată în urma aplicării fracției. Prin urmare, să vă explică de unde vine confuzia sursei citate (poate mai citii și voi o lege, ceva, nu mai dați cu copy-paste la comunicatele municipalității), 2/3 din 27 e 18. Dar pentru a fi trecut proiectul era nevoie de 19 voturi ”pentru”. Ori la vot proiectul a înregistrat 18 voturipentru și 5 abțineri, iar trompețica lui Boc, viceprimarul Clujului, a trecut mai departe la următorul proiect de pe ordinea de zi, fără să menționeze dacă proiectul a trecut sau nu. Ori din neștiință, ori cu bună știință. Vom vedea.

Cică primăria va mai face o încercare, luni, 12 decembrie, pentru a cumpăra acest sediu, după ce a convocat consilierii locali într-o ședință extraordinară.

Conform sursei citate (CITATE, băi, ăia de la Monitorul!), Ordinea de zi de luni, 12 decembrie, conține o singură hotărâre: ”Proiect de hotărâre privind cumpărarea imobilului-construcție, situat în municipiul Cluj-Napoca, strada George Barițiu nr. 10-12, de către Municipiul Cluj-Napoca, urmare a exercitării dreptului de preempțiune. Proiect din inițiativa primarului.”

În documentul citat se menționează că s-a (re)pus pe ordinea de zi pentru că proiectul nu a întrunit numărul de voturi necesari aprobării acestuia la ședința din 5 decembrie.