In vizor

EXTRACALIFRAGILISTIC! Cică Boc nu a întrunit majoritatea necesară în Consiliul local controlat de el și astfel nu a cumpărat sediul BCR… Măi, să fie, l-au sfidat ”pinguinii” și ”focile” sale?

Scris de 949

Monitorul de Cluj anunță că: LOVITURĂ. Primăria Cluj-Napoca nu cumpără, deocamdată, clădirea BCR de pe George Barițiu. Consiliul Local nu și-a dat acordul!

 • Adică Emil Boc nu a reușit să îi convingă pe consilierii săi locali (cărătorii lui de geantă, puși de mânuța sa pe liste), cu care deține majoritatea în Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca, să aprobe cumpărarea sediului BCR.. ?!!?

Măi să fie, te pomenești că Emil Boc ne anunță, așa mai pe ocolite, că nu mai face metrou, prin urmare nu prea mai are de ce să cumpere clădirea?

Ei, aș! De deștepți și de buni în ale administrației ce sunt, pedelo-peneliștii de la cârma municipalității clujene au uitat că hardughia este clasată ”clădire de patrimoniu” și, prin urmare, are nevoie de votul a 2/3 din consilierii locali (nu de jumătate plus 1 cum suntem ”informați de sursa citată”). Consiliul local e format din 27 de consilieri. Conform prevederilor Codului administrativ, se consideră majoritate calificată primul număr natural mai mare decât valoarea numerică rezultată în urma aplicării fracției. Prin urmare, să vă explică de unde vine confuzia sursei citate (poate mai citii și voi o lege, ceva, nu mai dați cu copy-paste la comunicatele municipalității), 2/3 din 27 e 18. Dar pentru a fi trecut proiectul era nevoie de 19 voturi ”pentru”. Ori la vot proiectul a înregistrat 18 voturipentru și 5 abțineri, iar trompețica lui Boc, viceprimarul Clujului, a trecut mai departe la următorul proiect de pe ordinea de zi, fără să menționeze dacă proiectul a trecut sau nu. Ori din neștiință, ori cu bună știință. Vom vedea.

Cică primăria va mai face o încercare, luni, 12 decembrie, pentru a cumpăra acest sediu, după ce a convocat consilierii locali într-o ședință extraordinară.

Conform sursei citate (CITATE, băi, ăia de la Monitorul!), Ordinea de zi de luni, 12 decembrie, conține o singură hotărâre: ”Proiect de hotărâre privind cumpărarea imobilului-construcție, situat în municipiul Cluj-Napoca, strada George Barițiu nr. 10-12, de către Municipiul Cluj-Napoca, urmare a exercitării dreptului de preempțiune. Proiect din inițiativa primarului.”

În documentul citat se menționează că s-a (re)pus pe ordinea de zi pentru că proiectul nu a întrunit numărul de voturi necesari aprobării acestuia la ședința din 5 decembrie.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 47 seconds In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi ce 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 2 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 2 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
 • Acum 5 hours Din oras
  Cel mai urmărit prezentator de evenimente: Alin Sălăjean, de departe cel mai popular din breaslă pe social media
 • Acum 5 hours Eveniment
  E LUNI, LUMEA SE GRĂBEȘTE LA SPITAL: Accident grav între Gilău și Căpușu Mare
 • Acum 6 hours Eveniment
  CLUJ: O minoră de 17 ani a decedat într-un accident grav la Bucea
 • Acum 18 hours Politica
  Nicolae Ciucă, în ședința PNL de la Vila Lac: ”Rotația se va face ca în protocol. Vă asigur”
 • Acum 19 hours Politica
  DOMN’ PROFESOR DE CONSECVENȚĂ: Ieri, Vasile dÎncu vroia privatizarea învățănântului gimnazial, azi vrea ”echitate” la admiterea în liceu și la probele de BAC
 • Acum 24 hours Din oras
  Peisagistică cu barda în Parcul Farmec, gunoiae în loc de rațe pe Canalul Morii
 • Acum 1 day In vizor
  USAMV Cluj Napoca la încă o tură de judecată cu omul de afaceri din imobiliare Călin Buzoianu. Aceeași ”stațiune de cercetare experimentală”, bat-o vina!
 • Acum 1 day Justitie
  CU JUSTIȚIA ȘI POLITICA DE CUMETRIE, NOI VREM ÎN SCHENGEN! Cum au scăpat de pușcărie zece traficanți de copii cu complicitatea politicienilor și procurorilor români
 • Acum 1 day Din oras
  ÎNMORMÂNTAREA TRECUTĂ LA ÎNTREȚINERE. Un tânăr a rămas șocat când a primit factura la întreținere
 • Acum 2 days In vizor
  Însuși El, Excelența Sa, Emil Boc, în Marea Înțelepciunea Sa s-a gândit că e frumos să se apuce de modernizări și să pună la pământ statuia lui Iuliu Maniu, fix cu câteva zile înainte de comemorarea a 70 de ani de la moartea sa în închisoarea de la Sighet
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE