Din oras

Extinderea Liberty Technology Park ajunge în Consiliul Local. Cum va arăta zona după restructurare

Proiectul de extindere a Liberty Technology Park ajunge săptămâna aceasta în Consiliul Local, după ce s-a aflat în dezbatere publică timp de aproximativ o lună. Planul Urbanistic Zonal urmează să fie dezbătut în ședința de Consiliu Local de joi, 20 august. Potrivit documentației, se dorește restructurarea urbană pe strada Gării nr. 21, prin construirea mai multor corpuri de clădiri.

Prin PUZ se propune parcelarea terenului în șase loturi și realizarea unui ansamblu mixt, format din șase corpuri de clădire (o grădiniță, două imobile de locuințe colective și trei imobile mixte) ce completează spațial ansamblul Liberty Technology Park existent, precum și amenajarea terenului: spații verzi (plantații medii înalte și joase), sistem de alei și platforme pentru circulații auto și pietonale, stații de biciclete, mobilier urban, amenajări pentru joacă, odihnă și alte activități în aer liber compatibile, platforme subterane de colectare selectivă a deșeurilor pe patru fracții.

Din cele șase noi clădiri, două sunt clădiri de locuințe, care vor avea aproximativ 250 de apartamente, trei sunt clădiri cu spații de birouri și o grădiniță.

Înălțimea maximă admisă este de 1-2S+P+E pentru grădiniță; 1-3S+P+5E+R pentru alte funcțiuni (se admite construirea unui etaj tehnic cu condiția încadrării în înălțimea maximă 28 metri).

Potrivit documentației, arhitectura clădirilor va fi de factură modernă și va exprima caracterul programului (imobile cu funcțiuni mixte). Fațadele spre spațiile publice vor fi plane și se vor situa în aliniament/aliniere sau cu o retragere de minim 3 metri. Se admite realizarea de balcoane, bow-windows etc, începând de la înălțimea de 4 metri de la cota trotuarului.

Acoperirea clădirilor va fi plată (acoperișuri terasă sau cu pante mai mici de 10%).

Culorile vor fi pastelate, apropiate de cele naturale. Se interzice folosirea culorilor saturate, stridente, la toate elementele construcției. Având în vedere existența clădirilor industriale reconvertite, se recomandă utilizarea cărămizii aparente și a elementelor metalice de culoare gri închis.

Se vor realiza pe cheltuiala investitorului următoarele obiective de interes public:

– două stații de biciclete publice Cluj Bike, ce vor fi preluate cu titlu gratuit în patrimoniul Municipiului Cluj-Napoca;

– amenajarea unui teren de 1800 mp cu acces direct din strada Oașului Fundătură, ca spațiu verde cu loc de joacă pentru copii, ce va fi preluat, cu titlu gratuit, în patrimoniul Municipiului Cluj-Napoca, anterior recepției ultimului corp de clădire al ansamblului propus, corpul A. Amenajarea se va realiza în baza unui proiect de specialitate și va consta în loc de joacă pentru copii cu dotări specifice, zonă de fitness în aer liber, zonă de relaxare, mobilier urban, alei pietonale, amenajare peisageră cu gazon, arbori și arbuști de talie mică și medie.

– se vor planta arbori cu talie medie, cu circumferința de minim 35 cm în fața clădirii E (clădire existentă) de pe strada Gării nr. 21.

– se va moderniza stația de autobuz de pe strada Oașului. Termenul de realizare este de 12 luni de maxim 12 luni de la semnarea contractului.

sursa foto: spatii-de-birouri.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *