De cartier

Extinderea giratoriului din Borhanci ar putea deveni realitate în 2030: „Este intersecția aia majoră care se modernizează odată cu centura metropolitană. Va fi un sens giratoriu masiv, consistent și lărgire la 4 benzi”

Clujenii continuă să-i «sugereze» primarului că au nevoie de un sens giratoriu la intersecția Borhanciului-Fagului-Brâncuși. Edilul continuă să susțină proiectul care, însă, va fi realizat odată cu centura metropolitană – cel mai probabil după realizarea magistralei I de metrou, adică la finalul exercițiului financiar european 2021-2027, spre 2030. 

Domnul Ionuț vă sugerează că la capătul lui 32, spre Borhanci, ar fi util ori un sens giratoriu ori un semafor, pentru că și acolo se stăăă… –  a fost intervenția moderatorului.

„La ieșirea din Borhanci, cu Fagului – acolo se face. 

Acolo este intersecția aia majoră care se modernizează odată cu centura metropolitană. Că de aia-s blocate toate proiectele imobiliare din zonă, tocmai pentru acea lărgire de acolo.

Acolo va fi un sens giratoriu masiv, adică consistent, și lărgirea Borhanciului la 4 benzi, face parte din nodul centurii. Și de aceea proiectele de acolo sunt amânate”, a reluat Emil Boc același scenariu, vehiculat deja de vreo doi ani de zile. 

CITEȘTE ȘI: Locuitorii din Borhanci, nevoiți să mai aștepte până la extinderea sensului giratoriu. Emil Boc: „O structură majoră de lărgire, conform proiectului care vine din Centura Metropolitană”

Strada Constantin Brâncuși din cartierul Gheorgheni a devenit în ultimii ani una dintre zonele preferate ale investitorilor imobiliari după ce administrația a făcut din această arteră un spațiu de „restructurare urbană”. 

În condițiile în care aici au continuat să fie aprobate noi proiecte, de la blocuri-dormitor la spații de birouri, extinderea străzii a fost amânată de administrația locală.

Strada este zilnic blocată de ambuteiaje, iar traficul este gâtuit în zona intersecției Brâncuși-Borhanci-Romul Ladea-Fagului. 

Potrivit autorităților locale, atât realizarea sensului giratoriu Brâncuși-Borhanci, cât și extinderea arterei vor fi posibile abia în condițiile realizării centurii metropolitane.

CITEȘTE ȘI: Strada Constantin Brâncuși se extinde, da’ numai pe jumătate. Restul arterei e blocată de șantierele imobiliare FOTO

Deși în urmă cu 2 ani de zile – februarie 2020 – administrația locală reușea trecerea a 9000 de mp din stațiunea Palocsay în administrarea Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca, terenul fiind preluat de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, tocmai pentru extinderea sensului giratoriu din Borhanci – acum autoritățile amână lărgirea străzii Borhanci și a sensului giratoriu din intersecția cu Fagului-Romul Ladea-Brâncuși până la realizarea centurii metropolitane. 

CITEȘTE ȘIA fost nevoie de 8 luni pentru trecerea terenului din Borhanci în administrarea Primăriei – mai e mult până la extinderea unei artere blocate a Clujului

Din păcate, administrația PNL-istă a Clujului #echipacâștigătoareVasileCîțu nu a reușit finanțarea centurii metropilitane prin Programul Național de Redresare și Reziliență 2021-2026 (prin PNRR urmând a fi finanțat parțial doar proiectul metroului), astfel încât acest proiect însemnat al centurii ocolitoare ar urma să fie susținut, teoretic, prin intermediul fondurilor europene din exercițiul financiar 2021-2027. În acest context, sensul giratoriu din Borhanci ar putea deveni realitate prin 2030. 

N.B. Iar așa-zisele proiecte imobiliare blocate din Borhanci au fost, de fapt, reluate de administrația locală.

CITEȘTE ȘI: Primăria i-a dat liber lui Dan Dunca să construiască trei blocuri uriașe și un Kaufland în BORHANCI


  

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *