De cartier

Extinderea giratoriului din Borhanci ar putea deveni realitate în 2030: „Este intersecția aia majoră care se modernizează odată cu centura metropolitană. Va fi un sens giratoriu masiv, consistent și lărgire la 4 benzi”

Scris de 239

Clujenii continuă să-i «sugereze» primarului că au nevoie de un sens giratoriu la intersecția Borhanciului-Fagului-Brâncuși. Edilul continuă să susțină proiectul care, însă, va fi realizat odată cu centura metropolitană – cel mai probabil după realizarea magistralei I de metrou, adică la finalul exercițiului financiar european 2021-2027, spre 2030. 

Domnul Ionuț vă sugerează că la capătul lui 32, spre Borhanci, ar fi util ori un sens giratoriu ori un semafor, pentru că și acolo se stăăă… –  a fost intervenția moderatorului.

„La ieșirea din Borhanci, cu Fagului – acolo se face. 

Acolo este intersecția aia majoră care se modernizează odată cu centura metropolitană. Că de aia-s blocate toate proiectele imobiliare din zonă, tocmai pentru acea lărgire de acolo.

Acolo va fi un sens giratoriu masiv, adică consistent, și lărgirea Borhanciului la 4 benzi, face parte din nodul centurii. Și de aceea proiectele de acolo sunt amânate”, a reluat Emil Boc același scenariu, vehiculat deja de vreo doi ani de zile. 

CITEȘTE ȘI: Locuitorii din Borhanci, nevoiți să mai aștepte până la extinderea sensului giratoriu. Emil Boc: „O structură majoră de lărgire, conform proiectului care vine din Centura Metropolitană”

Strada Constantin Brâncuși din cartierul Gheorgheni a devenit în ultimii ani una dintre zonele preferate ale investitorilor imobiliari după ce administrația a făcut din această arteră un spațiu de „restructurare urbană”. 

În condițiile în care aici au continuat să fie aprobate noi proiecte, de la blocuri-dormitor la spații de birouri, extinderea străzii a fost amânată de administrația locală.

Strada este zilnic blocată de ambuteiaje, iar traficul este gâtuit în zona intersecției Brâncuși-Borhanci-Romul Ladea-Fagului. 

Potrivit autorităților locale, atât realizarea sensului giratoriu Brâncuși-Borhanci, cât și extinderea arterei vor fi posibile abia în condițiile realizării centurii metropolitane.

CITEȘTE ȘI: Strada Constantin Brâncuși se extinde, da’ numai pe jumătate. Restul arterei e blocată de șantierele imobiliare FOTO

Deși în urmă cu 2 ani de zile – februarie 2020 – administrația locală reușea trecerea a 9000 de mp din stațiunea Palocsay în administrarea Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca, terenul fiind preluat de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, tocmai pentru extinderea sensului giratoriu din Borhanci – acum autoritățile amână lărgirea străzii Borhanci și a sensului giratoriu din intersecția cu Fagului-Romul Ladea-Brâncuși până la realizarea centurii metropolitane. 

CITEȘTE ȘIA fost nevoie de 8 luni pentru trecerea terenului din Borhanci în administrarea Primăriei – mai e mult până la extinderea unei artere blocate a Clujului

Din păcate, administrația PNL-istă a Clujului #echipacâștigătoareVasileCîțu nu a reușit finanțarea centurii metropilitane prin Programul Național de Redresare și Reziliență 2021-2026 (prin PNRR urmând a fi finanțat parțial doar proiectul metroului), astfel încât acest proiect însemnat al centurii ocolitoare ar urma să fie susținut, teoretic, prin intermediul fondurilor europene din exercițiul financiar 2021-2027. În acest context, sensul giratoriu din Borhanci ar putea deveni realitate prin 2030. 

N.B. Iar așa-zisele proiecte imobiliare blocate din Borhanci au fost, de fapt, reluate de administrația locală.

CITEȘTE ȘI: Primăria i-a dat liber lui Dan Dunca să construiască trei blocuri uriașe și un Kaufland în BORHANCI


  

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Justitie
  Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute
 • Acum 9 hours Politica
  Robert Cazanciuc, PSD: A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele – proiect de lege votat în Senat
 • Acum 12 hours Eveniment
  Bărbat, prins în flagrant de către polițiști în timp ce transporta 16.000 de țigări de contrabandă
 • Acum 15 hours Politica
  Președintele ASF a explicat, în plin protest în Parlament: ”Euroins și City Insurance erau Muma Pădurii!”
 • Acum 15 hours Eveniment
  ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor
 • Acum 16 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Traiasca banii negri din economia subterana, sursa inepuizabila de crestere economica! Inflatia se va domoli doar cand banii negri din economie se vor imputina. Adica nu prea curand.
 • Acum 17 hours Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 18 hours Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 18 hours Politica
  Proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor – 19 noiembrie. Gabriela Firea: “Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor”
 • Acum 18 hours Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 19 hours Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
 • Acum 20 hours Politica
  Fără niciun ștrand funcțional sută la sută în Cluj-Napoca, de imediat 20 de ani de mandat, Emil Boc anunță în presa de chitanțier ”OZN”-uri de natație. Știm, nu v-ați plictisit încă de povestea cu ce OSĂ avem în Borhanci
 • Acum 21 hours In vizor
  Ce se întâmplă cu polițele RCA de la Euroins? Practic lepoți pune în parbriz și toată lumea îți acordă prioritate. Restul sunt povești de gestionat criza
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE