Editorial

EXPORT DE PUTOARE

Din Germania vine o știre șocantă pentru noi, un popor de nespălați. Compania de transport public din Berlin a făcut o campanie prin care vrea să îi determine pe călători să poarte măști. Cum? Spunându-le să NU se mai dea cu deodorant. Repet, să NU se mai dea cu deodorant. Ideea e că, dacă nu porți mască din responsabilitate, măcar să o porți ca să te ferești de mirosuri.

Prima perspectivă e că nici nemții nu sunt chiar atât de responsabili pe cât îi credeam.

Dacă ajung ăia de la transporturi să le spună că trebuie să pută ca să-i determine să poarte mască, înseamnă că neamțu’ tot român. Îi și văd românașii spărgători de semințe și experți în microbiologie cum se umflă în pene: „bine, mă, nici ditai nemții nu poartă măști, mai lăsați-ne cu prostiile astea!”

A doua perspectivă e cam ce campanii de conștientizare se fac în țările civilizate. Într-o țară care merge ceas, dată ca exemplu de corectitudine, a apărut o perturbare în Forță: aparent, neamțul e și el om, nu robot, și mai încalcă regulile. Și singura salvare a autorităților a fost putoarea.

De unde deducem că în transportul public din Berlin nu se prea pute, chestie șocantă pentru noi, românii. Păi la noi autobuzele noi sunt împuțite înainte de a li se da drumul în trafic, să aibă un miros familiar. Când se cumpără un autobuz, se umple cu români certați cu săpunul și stau ăia 24 de ore înauntru, să-și lase urmele olfactive. Abia apoi este eliberat în trafic, să-și împlinească destinul puturos.

A treia perspectivă e că la noi n-ar fi niciodată nevoie de o astfel de campanie. Suntem pe ultimele locuri la consumul de săpun și la igienă în general, în Uniunea Europeană. Să le spui românilor să nu se spele sau să nu folosească deodorant e la fel de redundant cum i-ai spune unui politician să nu fure. Vă dați seama cum ar suna o campanie de genul „românilor, nu vă spălați!” S-ar uita românii la afișe și ar zice: „bă, ăștia ne iau de proști? Cum adică să nu ne spălăm? Se spală cineva?”

Chestie care ne aduce la cea mai tare afacere pe care ar putea-o face statul român: să exportăm putoare. Să le trimitem ălora din Berlin, de exemplu, un batalion de puturoși, de să li se înmoaie picioarele când intră în autobuz. Garantez că vor purta mască și în somn.

Și putem exporta putoare în orice loc al lumii unde e nevoie de așa ceva. Vrei să-ți înveți cetățenii să se spele? Importă un container de români! Vrei o campanie pentru importanța igienei? Ia un tir de români! Vrei să creezi cea mai eficientă bombă biologică? Un vapor de români!

România are cea mai mare rezervă naturală de putoare din lume și ar trebui să profităm de asta!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *