Editorial

EXPORT DE PUTOARE

Scris de 232

Din Germania vine o știre șocantă pentru noi, un popor de nespălați. Compania de transport public din Berlin a făcut o campanie prin care vrea să îi determine pe călători să poarte măști. Cum? Spunându-le să NU se mai dea cu deodorant. Repet, să NU se mai dea cu deodorant. Ideea e că, dacă nu porți mască din responsabilitate, măcar să o porți ca să te ferești de mirosuri.

Prima perspectivă e că nici nemții nu sunt chiar atât de responsabili pe cât îi credeam.

Dacă ajung ăia de la transporturi să le spună că trebuie să pută ca să-i determine să poarte mască, înseamnă că neamțu’ tot român. Îi și văd românașii spărgători de semințe și experți în microbiologie cum se umflă în pene: „bine, mă, nici ditai nemții nu poartă măști, mai lăsați-ne cu prostiile astea!”

A doua perspectivă e cam ce campanii de conștientizare se fac în țările civilizate. Într-o țară care merge ceas, dată ca exemplu de corectitudine, a apărut o perturbare în Forță: aparent, neamțul e și el om, nu robot, și mai încalcă regulile. Și singura salvare a autorităților a fost putoarea.

De unde deducem că în transportul public din Berlin nu se prea pute, chestie șocantă pentru noi, românii. Păi la noi autobuzele noi sunt împuțite înainte de a li se da drumul în trafic, să aibă un miros familiar. Când se cumpără un autobuz, se umple cu români certați cu săpunul și stau ăia 24 de ore înauntru, să-și lase urmele olfactive. Abia apoi este eliberat în trafic, să-și împlinească destinul puturos.

A treia perspectivă e că la noi n-ar fi niciodată nevoie de o astfel de campanie. Suntem pe ultimele locuri la consumul de săpun și la igienă în general, în Uniunea Europeană. Să le spui românilor să nu se spele sau să nu folosească deodorant e la fel de redundant cum i-ai spune unui politician să nu fure. Vă dați seama cum ar suna o campanie de genul „românilor, nu vă spălați!” S-ar uita românii la afișe și ar zice: „bă, ăștia ne iau de proști? Cum adică să nu ne spălăm? Se spală cineva?”

Chestie care ne aduce la cea mai tare afacere pe care ar putea-o face statul român: să exportăm putoare. Să le trimitem ălora din Berlin, de exemplu, un batalion de puturoși, de să li se înmoaie picioarele când intră în autobuz. Garantez că vor purta mască și în somn.

Și putem exporta putoare în orice loc al lumii unde e nevoie de așa ceva. Vrei să-ți înveți cetățenii să se spele? Importă un container de români! Vrei o campanie pentru importanța igienei? Ia un tir de români! Vrei să creezi cea mai eficientă bombă biologică? Un vapor de români!

România are cea mai mare rezervă naturală de putoare din lume și ar trebui să profităm de asta!

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Meci caritabil pentru Tiago, băiatul unui fost jucător al CFR. Veterani ai feroviarilor, de la „U” și Sănătatea joacă pentru el
 • Acum 8 hours In vizor
  Antreprenorul Tudor Galoș, ȘOCAT de prețurile din Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca
 • Acum 9 hours General
  Acțiune de salvare din traseul Piatra lui Lucaci-Tarnița
 • Acum 22 hours Eveniment
  Cămătari din Cluj prinși de Poliție: Cereau înapoi sume de 8 ori mai mari, au agresat și amenințat un martor
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste
 • Acum 1 day In vizor
  Consiliul Elevilor Cluj cere demisia directoarei care a angajat un fost interlop să predea copiilor: ”Lipsă de empatie față de elevi”
 • Acum 1 day Vocea ta
  IEȘIREA DIN CRIZA IZOLĂRII POST-COVID. Mircea Miclea: ”Creativitatea și inovația necesită proximitate (…) trebuie să începem să ne refacem coeziunile, acelea pe care le putem reface, cu niște prieteni foarte buni, cu vecinii, cu familia”
 • Acum 1 day In vizor
  VREUN CUMĂTRU POLITIC AR AVEA DE VÂNZARE NIȘTE mobilier și echipamente digitale pentru laboratoarele de informatică din școli. De 1 miliard de euro ar avea pe ce să se adune praful, că nu sunt și bani pentru formarea profesorilor și pentru mentenanța echipamentelor
 • Acum 2 days Politica
  PE SURSE: Gabriela Firea, pe primul loc în sondajele comandate de PNL privind intenția de vot la Capitală, la peste 10 procente de ceilalți posibili candidați. Ilie Bolojan, testat de liberali în sondajele pentru București
 • Acum 2 days Jos palaria
  SOLIDARITATE PE CARE AM DORI SĂ O VEDEM ȘI ÎN TRIBUNE: ”U” Cluj se alătură CFR-ului pentru a-l ajuta pe fiul grav bolnav al unui fost fotbalist din Gruia
 • Acum 2 days In vizor
  NOUTĂȚI ÎN CAZUL DROGURI DISIMULATE ÎN CAFEA: Simon Selouk, un israelian judecat în România pentru trafic de droguri via Columbia, a fost asociat în afaceri cu finul lui Liviu Dragnea, cu un mason de rang înalt și cu un șef din Securitate. Acesta este cercetat și pentru pornografie infantilă
 • Acum 2 days Politica
  DUPĂ VIZITA COMUNĂ LA ION CEBAN, considerat de americani omul Moscovei, Vasile Dîncu îi dă și un brânci către președinție lui Marcel Ciolacu: ”Are toate atributele”
 • Acum 2 days PubliNews
  Primul concert de colinde pentru bunicii săraci din Gherla
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE