In vizor

Expertiză făcută pe lucrările Construdava. CJ Cluj trebuie să scoată din buzunar încă o jumătate de milion de lei pentru imobilul de pe Albert Eistein

DGASPC Cluj a apelat la ajutorul instanțelor clujene pentru a face lumină în cazul lucrărilor efectuate la imobilul de pe strada Albert Einstein nr. 14. Concret, conducerea DGASPC a cerut Judecătoriei Cluj-Napoca, printr-o acțiune în civil, să desemneze un expert pentru a se constata modul superficial cu care firma Construdava SRL a executat lucrările de renovare ale imobilului.

Un alt aspect prezentat în instanță este faptul că acele lucrări, plătite din bani publici, au fost atribuite firmei Construdava care la rândul ei este asociată cu Napocamin (firma afaceristului Ioan Bene).

Instanța a fost de acord cu cele cerute de DGASPC Cluj, astfel că s-a plătit suma de 3.000 de lei pentru ca expertul Anca Mariş să întocmească un raport de constatare a lucrărilor executate la centrul de pe Albert Einstein.

Concluziile expertului desemnată de Judecătoria Cluj-Napoca au fost incredibile. Nu doar că cei de la Construdava au efectuat lucrări de mântuială pe bani publici, ci în prezent DGASPC Cluj are nevoie de renovări la renovările deja plătite.

La capitolul Concluzii, din raportul întocmit de expertul Anca Mariş, se arată că se impune înlocuirea intergală a tâmplăriei din faţada principală cu tâmplărie de lemn stratificat. Cât despre restul suprafeţelor din imobil, experta susţine că trebuie efectuate lucrări de consolidare a celor deja existente. Pe scurt, potrivit raportului, este nevoie de aproape o jumătate de milion de lei pentru a repara ce Construdava a fost deja plătită să facă.

În prezent, judecătorul din dosar a încuviinţat ca preşedintele Consiliului Judeţean Cluj să fie citat în calitate de martor, pentru a da explicaţii cum s-a ajuns în situaţia în care, o entitate subordonată administraţiei judeţene să ajungă bătaia de joc a altor firme.

Pe latura penală, directorul DGASPC Cluj, Daniel Tămaș, a formulat un denunţ împotriva unei fraude pe fonduri europene, realizată cu complicitatea unor angajaţi din CJ Cluj şi din intituţia pe care o conduce.

În luna noiembrie, anul trecut, prezent la emisiunea ÎN VIZOR de la televiziunea locală NCN, directorul DGASPC Cluj, Daniel Tămaș, declara: “Proiectul a început în 2011”. Daniel Tămaș, a creionat apoi un mecanism de sifonare “în familie” a banilor publici:

“De fapt, haideți să vă prezint câteva date ca să înțelegeți mai bine mecanismul prin care caracatița din jurul CJ Cluj a realizat prejudiciul. Proiectarea a fost făcută de firma unei angajate a CJ Cluj, femeie declarată incompatibilă ulterior. Se licitează lucrarea și ulterior este câștigată de Constructdava, firmă ce întâmplător îi aparține unui om pe nume Bene. La rândul ei firma a subcontractat lucrarea la o altă societate comercială pentru care am și depus o plângere penală în acest sens. S-a construit respectivul proiect, iar ulterior am întâmpinat dificultăți. Nu putem să funcționăm în normalitate în centrul respectiv pentru că patru miliarde de lei s-au dus pe apa sâmbetei. În prezent, ba se strică una sau alta… Mai știu că liftul pus în valoare de 800 milioane de lei nu a fost plătit și multe altele. Noi, DGASPC am solicitat instanței să ne desemneze un expert pentru a se efectua o evaluare a pierderilor din urma realizării acelui proiect. Să se stabilească ce lucrări se impun a fi refăcute după ce au fost o dată făcute. Astfel, în raportul întocmit, expertul ne-a arătat că vorbim de un prejudiciu de patru miliarde de lei. Adică aceasta e valoarea ce trebuie investită în renovarea lucrării deja realizată.”

Mai multe pe acest subiect puteţi citi aici: Daniel Tămaș, directorul DGASPC Cluj a reclamat penal o posibilă fraudă pe fonduri europene la una dintre investițiile Direcției, proiect început în 2011

Și aici: EXCLUSIV: Un centru de recuperare, reabilitat din bani europeni, e distrus de infiltrații. Apa țâșnește și în subsolul unde se află arhiva DGASPC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *