Jos palaria

Experiment teatral la Cluj-Napoca, one woman show intr-un studio foto

Performance-ul in 9 tablouri, Terra 2013, gandit dupa o idee a actritei Diana Buluga si a lui Cristian Pascariu s-a jucat duminica, intr-un studio foto din Cluj-Napoca si a punctat, vizual, 9 povesti socante din anul 2013.

Pus in scena in “La Mansarda”, studioul artistei-fotograf Crina Prida, conceptul a reliefat varianta stilizata a 9 intamplari reale, petrecute anul trecut, care au avut in prim-plan femei: de la Revolutia din Ucraina, la marturiile socante din Coreea de Nord, culminand cu un mod inedit de a se pragati pentru o operatie de mastectomie.

“Ne-am propus sa experimentam si sa gasim varianta stilizata a noua intamplari reale ale anului 2013. Am facut asta din nevoia de a le intelege dincolo de paragrafele jurnalistilor, fotografiile reporterilor si interpretarile prezentatorilor de stiri”, au punctat regizorii piesei.

Pentru punerea in scena a unui experiment teatral bazat pe actiunile si deciziile a noua femei care au avut curajul de a actiona sau de a face lucrurile diferit, echipa Terra 2013 merita un Jos Palaria!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *