Din oras

Execuții silite în valoare de 59 de milioane de euro la Cluj

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Cluj a încasat în ianuarie 307 milioane de lei la bugetul consolidat al statului, faţă de 251 de milioane în aceeaşi perioadă a anului precedent.

Cele mai mari încasări au avut loc la bugetul de stat (fără vamă), de la 127 la 161 de milioane de lei, la asigurările sociale de stat, de la 77 la 91 de milioane şi la fondul naţional unic de asigurări de sănătate, de la 42 la 49 de milioane, în timp ce la asigurările de şomaj acestea au crescut de la 2,4 la 4,1 milioane.

„Încasările au fost influenţate de migrările contribuabililor către şi de la Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili şi Administraţia pentru Contribuabili Mijlocii, constituită la nivelul regiunii”, a precizat şeful AJFP, Nicolae Câmpan. Instituţia are în evidenţă 210.973 de contribuabili, dintre care 66.153 de persoane juridice şi 112.166 de persoane înregistrate cu cod numeric personal.

27.679 de persoane fizice se aflau în executare silită pentru recuperarea a 39 de milioane de lei, respectiv 14.166 de persoane juridice, pentru 225 de milioane de lei. În vederea recuperării sumelor, fiscul clujean a emis somaţii în valoare de 54 de milioane de lei, a înfiinţat popriri de 3 milioane, dar a încasat doar 16 milioane din aceste măsuri de executare silită. Din bunurile de valorificat AJFP a obţinut 146.970 de lei, stocul celor nevalorificat ajungând la 256.555 de lei.

„Organele de control din cadrul structurilor cu atribuţii de inspecţie fiscală, având un efectiv de 78 persoane, au efectuat 106 acţiuni de verificare din care 79 la contribuabili persoane juridice, în urma cărora au fost atrase la bugetul de stat consolidat venituri suplimentare de 19,2 milioane lei şi 27 acţiuni de verificare la contribuabili persoane fizice, în urma cărora au fost atrase la bugetul de stat ca urmare a activităţii desfăşurate pe linia combaterii evaziunii fiscale, au fost transmise organelor în drept în vederea continuării cercetărilor 6 sesizări penale, valoarea prejudiciului potenţial fiind de 2,1 milioane lei.

9 contribuabili au fost propuşi pentru inactivare, au fost instituite măsuri asiguratorii la 1 contribuabil, suma estimată potrivit acestora fiind de 1,7 milioane lei, şi s-a diminuat pierderea fiscală declarată de contribuabili cu 26,5 milioane lei”, menţionează reportul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version